Tour of İstanbul başlıyor

Spor İstanbul’un düzenlediği Uluslararası bisiklet yol takviminde de yer alan Tour of İstanbul 2024, 12-15 Eylül tarihlerinde yapılacak

12 Eylül 2024 - 21:35

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul tarafından geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen Tour of İstanbul 12-15 Eylül tarihlerinde ikinci kez düzenlenecek.  Dünyada iki kıta arasında gerçekleştirilen tek bisiklet yarışı olan Tour of İstanbul, geçtiğimiz yıl ilk kez İBB iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenmişti. Tour of İstanbul, sadece bir yıllık organizasyonun ardından Uluslararası Bisiklet Federasyonu (UCI) tarafından ‘2.2 Kategorisi’nden ‘2.1 Kategorisi’ne yükseltildi.

15 ÜLKE 22 TAKIM

Tour of İstanbul bu yıl 15 ülkeden 22 takımla gerçekleşecek. Tura kategori yükseldiği için ilk kez bir World Team de katılım sağlayacak. Bu takım, dünyanın en önemli turu olan Fransa Bisiklet Turu katılımcılarından Astana olacak. Tour of İstanbul’da toplam 154 bisikletçi pedal çevirecek. Sporcular arasında turda ilk senede şampiyon olan bisikletçi Gustav Wang ve ikinci olan Gianni Marchand da yer alacak.  Ayrıca Timothy Dupont, Milan Menten ve Luca Colnaghi gibi önemli sprinterler de organizasyonda pedal çevirecek. 

DÖRT ETAPTAN OLUŞUYOR

Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI)’nin uluslararası yol bisikleti takviminde 2.2 kategorisinde yer alan ve 4 etaptan oluşan Tour of İstanbul’da ilk gün Çatalca’da başlayacak olan etap 13 Eylül’de Şile’de sürecek. 14 Eylül’de ise Beykoz’da devam edecek olan yarışın son gününde bisikletçiler Yenikapı etabında pedal çevirecek. Bu etap Yenikapı’dan başlayıp, Üsküdar ve Kadıköy’e kadar devam edecek. Sürücüler Caddebostan, Bağdat Caddesi ve Çetin Emeç Bulvarı'nda pedal çevirecek. 

VATANDAŞLAR DA KATILACAK

Tour of İstanbul’un final gününde vatandaşların katılacağı Tarihi Yarımada Bisiklet Turu da düzenlenecek. 15 Eylül’deki final etabından önce yapılacak yarışa 16 yaş ve üzeri bisiklet sürücüleri de katılabilecek. 5. Tarihi Yarımada Bisiklet Turu, saat 09.00’da Yenikapı’dan başlayacak. Balat’tan dönüş alacak olan tur 10.30’da yine Yenikapı’da sona erecek. Etkinlik kapsamında toplamda 32 bin 400 Euro ödül dağıtılacak.

KADIKÖY’DE BU YOLLAR KAPATILACAK 

15 Eylül 2024 Pazar günü düzenlenecek tur için Kadıköy’de 11.00-13.00 saatleri arasında şu yollar trafiğe kapalı olacak; 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, 1. Çevre Yolu, K-15 Söğütlüçeşme Kavşağı, Bağdat Caddesi, Fener Kalamış Caddesi, Ahmet Mithat Efendi Caddesi, Operatör Cemil Topuzlu Caddesi, Çetin Emeç Bulvarı, Oramiral Celal Eyicioğlu Caddesi ve Ankara Asfaltı.

 
Etiketler; tourofistanbul

ARŞİV