Tour of İstanbul sona erdi

Spor İstanbul’un düzenlediği uluslararası bisiklet yol takviminde yer alan Tour of İstanbul’un dördüncü etabı tamamlandı. 15 Ülkeden 22 takımın katıldığı mücadelenin şampiyonu genel klasmanda Fransız sporcu Mathieu Burgaudeau oldu

18 Eylül 2024 - 12:30

İBB iştiraki Spor İstanbul’un düzenlediği, 4 gün süren Tour of  İstanbul 15 Eylül Pazar günü sona erdi. Yenikapı Etkinlik Alanı'ndan başlayan ve aynı yerde biten yarışta 15 ülkeden 1'i "World Team", 5'i "Pro Team", 15'i "Continental Team" ve 1'i de "National Team"den olmak üzere toplam 22 takım yer aldı. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen ve dünyanın iki kıtada pedal çevrilen ilk ve tek yarışması olarak kayıtlara geçen büyük organizasyonun şampiyonu Fransız sporcu Mathieu Burgaudeau oldu. Yarışta ikinci sırayı İtalyan Alessandro Romele, üçüncü sırayı ise Emilien Jeanniere aldı. Organizasyonda en iyi takım ödülünün sahibi ise Fransa'dan Total Energies oldu.

“PARKUR ÇOK GÜZEL VE KALİTELİ”                             

Bisikletçiler dört etaptan oluşan Tour of İstanbul’da ilk gün Çatalca’da ikinci gün ise Şile’de pedal çevirdi. Yarışın üçüncü günü yoğun yağış altında kıyasıya mücadele eden bisikletçiler bu etabı da Polonezköy'de tamamladı. Sağanak yağış altında gerçekleştirilen yarışın son gününde bisikletçiler 86 kilometre olan Yenikapı etabında ter döktüler. Yenikapı’dan başlayan Üsküdar ve Kadıköy’de devam eden turda sürücüler Caddebostan, Bağdat Caddesi ve Çetin Emeç Bulvarı'nda pedal çevirerek başlangıç noktası olan Yenikapı’da turu tamamladı. Yarış sonrası basın toplantısında konuşan şampiyon bisikletçi Burgaudeau, "Son anda yağmur yağdı. Tünelden çıktıktan sonra biraz korktum, ama ekip olarak şampiyon olduk. Parkurlar çok güzel ve kaliteli, ancak belki gelecekte mesafelerin artırılması faydalı olabilir" dedi.

EN İYİ TIRMANIŞÇI: SAMET BULUT

Yarışta en iyi tırmanışçı ödülünü İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'nden Samet Bulut kazandı. Ödülü alan Samet Bulut, "Ev sahibi olduğumuz için üzerimizde baskı vardı, ama takım olarak elimizden geleni yaptık. Önümüzdeki senelerde de bu başarıyı tekrar yaşamak istiyorum" şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’NİN EN KEYİFLİ ORGANİZASYONU OLACAK”      

Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur, geçen seneye göre daha iyi bir yarış yaptıklarını ifade ederek, "Katılımcılar, parkurlara bayıldı. Dünyada herhangi bir metropolde 4 gün bisiklet yarışı olmuyor. İstanbul Bisiklet Turu, Türkiye'nin keyifli organizasyonlarından biri olacak. Çok önemli takımlar geldi. Tour de France'ta yarışan ekipler vardı. Türkiye takımları için güzel bir yarış oldu. Sayın Ekrem İmamoğlu, geçen seneki yarışta Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bisiklete yapmak istediği yatırımlardan bahsetti. Bundan bir sene sonra da Samet Bulut'un en iyi tırmanışçı olması çok güzel" dedi.

Etiketler; tourofistanbul

ARŞİV