“Türk sporu için alt yapıları önemsiyoruz”

Kadıköy’ün eski ve köklü kulüplerinden olan 110 yıllık Göztepe Hilal Spor Kulübü’nün yeni başkanı Süleyman Filiz ile kulübün tarihini ve önümüzdeki yıllara ilişkin planlarını konuştuk. 

28 Ocak 2022 - 16:28

1912 yılında Halit Galip Ezgü tarafından kurulan kulüp, bordo beyaz renklerini alarak 1922-23 yılında Cuma Ligi'nde beşinci oldu. Aynı sezon Fenerbahçe ve Galatasaray'ın önünde Kurtuluş Kupası'nı kazanma başarısı gösterdi. 

Göztepe Hilal Spor Kulübü’nün tarihine baktığımız zaman futbol, atletizm, hokey, basketbol, yüzme, kürek ve voleybol gibi birçok branşta yer aldığını görebiliriz.

1985 yılından beri kulübün başkanlık görevini sürdüren, sporun içerisinden gelen ve Almanya’dan spor akademisi diplomalı Baki Nedim Baltacı'nın ardından görevi devralan Süleyman Filiz, “Genç sporcuları öncelikle Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi ahlaklı olarak yetiştirmek görevlerimizden bir tanesi” dedi.

Sözlerine tüm yönetim kuruluna ve kulübün buralara gelmesinde payı olanlara teşekkür ederek başlayan Filiz, özel bir parantez de 1985 yılından beri takımın başında olan ve görevi kendisine devreden Baki Nedim Baltacı için açıyor. 

“Türk futbolu ve ve diğer branşların alt yapılardan gelişecek sporculara emanet” olduğunu söyleyen Filiz, “Futbolda U11 ve U12 yaş takımına odaklandık. Gelecek yıla hazır olacak şekilde alt yapı çalışmalarına başladık. Bu genç sporcuları öncelikle Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi ahlaklı olarak yetiştirmek görevlerimizden bir tanesi” diye konuştu. 

Filiz ayrıca bu yıl briç branşının da devam ettiğini belirtti. 

YÜZME VE HENTBOL İÇİN GİRİŞİMLER

Yüzme ve hentbol için de girişimlerini sürdürdüklerini söyleyen Filiz, “Yakın zamanda yüzme branşına başlayacağız. Yönetimimizde spordan gelen bir kadın yöneticimiz var. Kendisi bu görevi üstleniyor. Bunun dışında da bir de hentbol branşı oluşturmak için çalışmalarımız sürüyor. Hentbol antrenörümüz ile bunun içinde çalışmalara başladık. Hentbol branşımızı da açıyoruz.” dedi.

“EN BÜYÜK SORUN MADDİ İMKANSIZLIKLAR”

“Amatör spor kulüplerinin en büyük sorunu maddi imkansızlıklar” diyen Filiz, “Amatör spor kulüplerine maalesef iki yıldır destek verilmiyor. Kulüp olarak bir binamız, antrenman sahamız yok. Bir kulüp binası ve ortak bir antrenman sahası talebimiz var. Kadıköy’de amatör kulüplerin maç oynayacak stadı olmadığı için tüm maçlar da deplasmanda oynanıyor. Ancak Kadıköy'ün bir imar sorunu olduğunu, yeterli arazisi olmadığını da biliyoruz” diyerek amatör kulüplerin kronikleşen sorunlarının yalnızca belediyeler nezdinde değil TFF ve Spor Bakanlığı tarafından da odaklanılması gereken bir sorun olduğuna dikkat çekti. 

“ÖDENEKLER KALDIRILMALI”

Amatör kulüpler olarak yılda yalnızca 5 bin TL destek aldıklarını söyleyen Filiz, “Onunla da malzeme mi alacağız yoksa sporcuların lisanlarını mı çıkartacağız? TFF lisans ödenekleri muhakkak kaldırılmalı. Aldığımızın yarısını geri veriyoruz” diyerek geçim sorunlarına odaklanılmasının önemine vurgu yaptı. 


ARŞİV