Türkiye Şampiyonu Kadıköy'den

Çankırı’da düzenlenen Okullararası Basketbol Şampiyonası finalini kazanan Bahariye Ortaokulu, Türkiye Şampiyonu oldu

24 Mart 2016 - 14:12
Bahariye Ortaokulu öğrencileri Kadıköy’e büyük bir gurur yaşattı. Önce İstanbul’da birinci oldular, ardından Edirne’de grup finallerine gitmeye hak kazandılar.
Antalya’daki yarı finallerden de istedikleri sonucu alıp Türkiye Şampiyonluğu vizesi aldılar.
Kadıköy’ün desteğini alarak geçtiğimiz hafta Çankırı’da düzenlenen final maçına çıkan Bahariye Ortaokulu, rakibini 38-35 yenerek Türkiye Şampiyonu oldu. Maç sonunda başta sporcu öğrenciler olmak üzere öğretmenler ve şampiyonayı izlemeye giden veliler gözyaşlarını tutamadı. Küçük yüreklerin sergilediği ve Türkiye Şampiyonluğu kupasıyla taçlanan başarı, 507 öğrencili, 18 derslikli, 40 öğretmenli okula büyük bir gurur yaşattı.
Bahariye Ortaokulu Basketbol Takımı’nın başarısı okulda büyük bir mutlulukla karşılandı. Başarı dolayısıyla okulda finale yükselen takımın öğrencileri ile okul müdürü Meltem Gencer ve öğretmenlerin katıldığı bir kutlama düzenleneceği belirtildi.

ZORLU AŞAMALARDAN GEÇTİ
Kadıköy Bahariye Ortaokulu Basketbol Takımı’nın zorlu yolculuğu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları tarafından düzenlenen İstanbul Basketbol İl müsabakalarıyla başladı. Aralık ayından itibaren devam eden müsabakalar sonunda yenilgisiz İstanbul Şampiyonu oldu. Bahariye Ortaokulu Basketbol Takımı, İstanbul Şampiyonu olduktan sonra Edirne’de düzenlenen grup finallerine katıldı. Yarı final maçlarını ise 28 Şubat’ta Antalya’da oynayan Kadıköy ekibi, yarı final maçlarından da yenilgisiz birinci olarak Türkiye Şampiyonası’na katılma başarısı gösterdi.
14-18 Mart tarihleri arasında Çankırı’da düzenlenen finalde 8 takımla maçlara çıktı. Grubunda birinci olan Bahariye Ortaokulu finalde Bayrampaşa ortaokulu ile karşılaştı. Finalde de yenilgi yüzü görmeyen Bahariye, maçı 38-35 kazanarak Türkiye Şampiyonu oldu.
Bahariye Ortaokulu Basketbol Takımı, Eylül Oruç, Simanur Coşkun, Şirin Gizem Acar, Elif Naz Aldemir, İrem Erdik, Öykü Bülbülkaya, Mukadder İdil Tokkaya, Tuana Asiltürk, Irmak Güçlü, Sena Lara Uçer, Santina Lara Mcmillan kadrosuyla şampiyonada yer aldı.

 

ARŞİV