‘Türkiye'de rakibi Yok' sponsoru da…

Geçirdiği kazayla felç olan ancak hayat mücadelesiyle hepimize örnek olan Naci Yenier 2012 Kasım ayında başladığı okçuluk sporundan da alnının akıyla çıkmasını bildi.

11 Nisan 2013 - 15:23

Mustafa SÜRMELİ

Naci Yenier engelli branşında katıldığı okçuluk müsabakalarında şampiyon olarak Kadıköy’ün gururu oldu. Mart ayında Aksaray ilinde yapılan Bedensel Engelliler Salon Okçuluk Türkiye Şampiyonası’nda ARW1 Kategorisinde Türkiye birincisi olan ve Türkiye’de rakibinin olmadığını söyleyen Naci Yenier, okçuluk sporuna 2012 Kasım ayında, İstanbul Anadolu yakasındaki Marmara okçuluk spor kulübünde Milli takım antrenörü Serdar Şatır ve Antrenör Halim Mert Erden eşliğinde eğitim alarak spora başlamış ve bu günlere gelmiş. Bedensel Engelliler Okçuluk Sporunda Kadıköy’ü en iyi şekilde temsil ettiğini elde ettiği dereceyle ispatladı.

SPONSOR ARIYOR
Şimdi Kadıköy’ü ve Türkiye’yi uluslararası Şampiyonada Türkiye’yi temsil etme zamanı olduğunu söyleyen Yenier, ARW1 Kategorisinde Türkiye’de tek sporcu. “Bu kadar ağır engelli olup okçuluk sporu yapan dünyada da 100 kadar sporcu var. Birçok ülkenin milli takımında bu kategoride sporcu yok” diyen Yenier, 5 ayda Türkiye Şampiyonu olup, Milli takıma davet edilmiş. Nisan ayında Antalya’da yapılacak kampa katılacak. “İlk önce Kasım 2013’te Tayland’ta yapılacak olan Açık Alan Dünya Okçuluk Şampiyonası’nda derece yapmak, sonra 2016’da Brezilya’nın Rio kentinde yapılacak olan Olimpiyatlara katılmak” diyerek hedeflerini anlatan Yenier,  
“Okçuluk Sporu Engelli ile engelsizin birarada yarıştığı tek spor dalı bedensel engellileri rehabilite etmede okçuluk sporunun katkısı çok. Ben 5 ay öncesine göre daha sağlıklıyım. Bu sporun bana sağladığı antrenman disiplini sayesinde daha dik oturuyorum, kendimi bir yerden bir yere transfer ederken kollarımın güçlenmesi sonucu daha rahat transfer olabiliyorum. Daha rahat nefes alıyorum. Yalnız okçuluk malzemeleri çok pahalı bu konuda devletin daha fazla yardım elini uzatması gerekiyor. Ben yarışmaya katılmak için profesyonel anlamda yayımı henüz alamadım. Kadıköy Kaymakamı Sayın Birol Kurubal elinden geldiğince bana yardım etmeye çalışıyor. Bunun için ona çok teşekkür ediyorum. Aksaray iline gidip yarışıp geri gelmek beni maddi yönden sarsacak bir meblağa mal oldu. Bana bu konuda yardımcı olabilecek sponsor arıyorum” diyerek isteğini belirtti.

KAZA GEÇİRDİ AMA HAYATA ASLA ‘PES’ DEMEDİ
Yenier, çok yönlü bir Kadıköylü. 20 yıl önce geçirdiği trafik kazasında omuriliğinin kırılması sonucu omurilik felçli olup tekerlekli sandalye kullanmaya başladı. Dört yıl önce eşi İngilizce öğretmeni Serap hanımla tanışıp evlenen ve İstanbul’a yerleşen Naci Yenier. İlk önce yarım bıraktığı lise eğitimine devam etmek için açık liseye kaydını yaptırdı. Liseden mezun olup ÖSYM’nin sınavına girip iyi bir puanla 12 bininci oldu. İlk tercihi olan İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümüne girdi. Şu an 2. sınıfa devam ediyor. Ayrıca resim yapıyor. Bu güne kadar açtığı iki kişisel, 3 karma sergisi bile var.

ARŞİV