U-13 Kızlar Ligi başlıyor

İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (İASKF) tarafından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)’nun katkılarıyla düzenlenecek olan Minik Kızlar Futbol Ligi kuraları çekildi

16 Nisan 2015 - 16:44
İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (İASKF) tarafından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)’nun katkılarıyla düzenlenecek olan Minik Kızlar Futbol Ligi kuraları çekildi.
2015 İstanbul U-13 Kızlar Ligi Genel Esasları belirlenerek, TFF İstanbul Şubesi’nin internet sayfasından duyuruldu. Buna göre; müsabakalarda, 01.01.2002 ile 31.12.2004 tarihleri arasında doğmuş lisanslı futbolcular oynayabilecek.
Belirlenen esaslardan bazıları şöyle:
Müsabakalar 8 kişilik takımlar arasında, 30’ar dakikalık iki devre halinde oynanacak. Maç listesinde 14 oyuncu bulunabilecek, müsabakanın ilan edildiği sahaya belirlenen saatte 5 (beş) kişiden az bir kadro ile çıkılması ya da müsabaka esnasında herhangi bir sebeple takımın sahadaki futbolcu sayısının 3 (üç) kişiye inmesi halinde bu takım hükmen mağlup sayılacak. Takımlar sınırsız değişiklik hakkına sahip olacak. Ofsayt kuralının geçerli olacağı müsabakalar, futbol sahalarının yarısında oynanacak. Müsabakalar iki grup halinde tek devreli lig sistemine göre oynanacak. Kulüplerin, 1 kaleci, 7 oyuncu ve en az 5 yedek oyuncudan oluşan 13 kişilik takım kadrolarını ASKF başkanlığına, ildeki müsabakaların başlamasından 2 hafta öncesine kadar imzalı ve mühürlü olarak teslim etmeleri gerekecek. Müsabakalara katılacak takımlarda en az “TFF Grassroots C” veya dengi lisansa sahip bir teknik adamın yer alması ve bu kişinin müsabakalarda takımın başında görev alması zorunlu olacak.

ARŞİV