U20'ye veda ettik

41.'si düzenlenen FIFA U-20 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan Türkiye, turnuvaya veda etti.

11 Temmuz 2013 - 09:06
 
41.'si düzenlenen FIFA U-20 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan Türkiye, turnuvaya veda etti. Gruplara El Salvador maçı ile başlayan Türkiye 3-0 ile rahat bir galibiyet aldı ve ikinci maçında turnuvanın güçlü ekiplerinden Kolombiya ile buluştu. Türkiye sahadan 1-0'lık yenilgi ile ayrıldı ancak 90 dakika boyunca skor tabelasını değiştirebilecek fırsatlar da yakaladı. 
 
Son grup maçında ise rakip Avustralya idi. Ev sahibi maça hiç de iyi başlayamadı. Üstüne bir de rakip öne geçti ancak sonrasında toparlanan kırmızı-beyazlılar oyunu döndürmeyi bildi ve üç puanı hanesine yazdırdı. Ancak maç sırasında tribünlerden  sahadaki futbolculara yöneltilen bazı olumsuz tezahüratlar can sıktı. 
 
Son 16 turunda ise Türkiye’nin rakibi güçlü fiziği ile dikkat çeken Fransa oldu. Kağıt üzerindeki bu durumun sahaya yansıması da pek farklı olmadı ve Fransa daha maçın ilk devresini 2-0 önde tamamladı. İkinci 45 dakikaya Salih ve Kerim'in çabasıyla hızlı başlayan Türkiye bu bölümde umutlanacağı golü bulamadı. Sonrasında ise Fransa altı dakikaya iki gol daha sığdırdı ve maçı 4-1 kazanmayı bildi.
 
Türkiye'nin turnuvadaki en golcü ismi iki kez rakip fileleri havalandıran Cenk Şahin oldu. Teknik direktör Feyyaz Uçar'ın turnuvadaki değişmezi ise kaleci Aykut Özer ile savunmadan İlkay Durmuş oldu. İki isim de dört maçta 360 dakika görev aldı.
 

ARŞİV