Uluslararası Cumhuriyet Kupası bugün başlıyor

Burhan Felek Spor Kompleksi 25-27 Ekim tarihlerinde Cumhuriyet Kupası Güreş Turnuvası’na ev sahipliği yapacak.

24 Ekim 2013 - 15:34
Türkiye’nin başarıyla gerçekleştirdiği uluslararası spor etkinliği Cumhuriyet Kupası Güreş Turnuvası, bu yıl 25-27 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek.
Türkiye, Rusya, İran, Bulgaristan, Belarus, Makedonya, Yunanistan, Gürcistan, Irak, Romanya, Azerbaycan, Özbekistan ve olmak üzere 12 ülkeden 200 güreşçinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan 29. Uluslararası Cumhuriyet Kupası Gençler Serbest ve Grekoromen Güreş Turnuvası, Burhan Felek Spor Kompleksi 50. Yıl Voleybol Salonu’nda yapılacak. Turnuvanın basın toplantısı; Burhan Felek Milli Takımlar Kamp Merkezi’nde İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç tarafından gerçekleştirildi. İbrahim İlhami Koç, turnuvaya katılan sporculara en iyi şekilde ev sahipliği yapacaklarını ve hepsine başarılar dilediğini söyleyerek, “Ben de ayağımın tozuyla bu turnuvaya ev sahipliği yapacak olmamdan dolayı mutluyum. Yaklaşık 12 ülke ve 200 sporcunun katılacağı bir turnuva olacak. Onları en iyi şekilde uğurlayacağız” dedi.
Eski milli güreşçi ve Spor A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Serhat Karadağ ise yaptığı açıklamada, “Öncelikle 90. yılını kutladığımız Cumhuriyet Bayramımızı tebrik ediyorum. 29 Ekim sevinci ve 29. Uluslar arası Cumhuriyet Kupası Güreş Turnuvası’nı düzenleyecek olmanın sevincini yaşıyoruz. Ben de bu turnuvada ilk güreşen sporculardan birisiyim. İstanbul ve Türkiye’de güzel şeyler oluyor. Sporcular sadece yarışmayacak, güzel İstanbul ve tarihimizi de görecekler. Onları en iyi şekilde misafir edeceğiz” diye konuştu.
Karadağ, uluslararası organizasyonların vazgeçilmez şehri olan İstanbul'un spor organizasyonlarıyla da adından söz ettirdiğini, yapılan başarılı organizasyonlarla da takdir topladığını sözlerine ekledi.
 

ARŞİV