“Umut”lar gerçek oldu

Kadıköy Satranç Merkezi’nin kurucularından Umut Atakişi Sırbistan’ın Belgrad şehrinde gerçekleşen 1. Yaz Satranç Festivali Turnuvası’nda birinci oldu

06 Eylül 2018 - 14:16

Yaz Satranç Festivali Turnuvası 25 Haziran – 1 Temmuz 2018 tarihleri arasında Sırbistan’ın Belgrad şehrinde gerçekleşti. 10 sporcunun döner turnuva sistemi ile yarıştığı GM, IM1 ve IM2 norm kategorileri ile birlikte 2200 Elo puanı altı sporcularının yarıştığı Amatör kategorisi olmak üzere toplamda 4 kategoride 221 sporcu bu büyük festivalde yarıştı. Ülkemizden ise turnuvanın GM IM1 kategorisinde Can Dolgun ve amatör kategorisinde Bülent Erşahin, FM Doğa Boran Şahin, Yankı Kara, WCM Gülenay Aydın ve Anıl Alabaş ve GM kategorisinde GM Suat Atalık, IM Serkan Soysal ve Kadıköy Satranç Merkezi’nin kurucusu IM Umut Atakişi yarıştı. Atakişi,  aldığı başarılı sonuçların ardından birinciliği başka bir sporcuyla paylaştı.

“NEFES KESEN TURNUVA”

Turlar ilerledikçe rekabetin dozu da arttı. Turnuvada 2 tur geride kaldığında IM Serkan Soysal ilk turda WGM Jovana Rapport (2358) ve 2. turda ise GM Suat Atalık (2512) karşısında beraberlik ile ayrılmıştı. IM Umut Atakişi ise ilk turda IM Lazar Nestorovic (2372) karşısında siyah taşlar ile galibiyet elde ederken 2. turda ise Das Soham (2355) ile berabere kaldı.

3. turda GM Danilo Milanovic (2461) ve 4. turda ise Vuk Djordjevic (2399) karşısında galip gelmesini bilen IM Atakişi 5. turda ise Türk rakibi IM Serkan Soysal ile karşılaştı. Beraberelik ile sonuçlanan maçın ardından 4 puana ulaşan IM Atakişi turnuvayı lider olarak sürdürdü. IM Atakişi, 6. turda ise turnuvanın seri başı GM Branko Damljanovic (2499) ile karşılaştı. Damljanovic ile yarışan Atakişi, maçı kaybedince aynı puandaki rakibiyle birinciliği paylaştı.

YAZ KAMPINDA SON GÜNLER

Her yaş ve seviyeye hitap eden eğitim programları ve uluslararası kriterlere göre hazırlanmış ders içerikleriyle dikkat çeken Kadıköy Satranç Merkezi’nde yaz sezonunun başından beri ağırlaştırılmış programlarla devam eden yaz kampının son programı başlıyor. Yaz kamplarında öğrencilerin satranç gelişimlerine katkı sağlamaya devam edebilmek, yaz tatili süresince satrançtan uzak kalmamaları, kendilerini geliştirmeye devam edebilmeleri ve bu bilgilerini pratik etme imkânı bulmaları amaçlanıyor. Satranç Merkezi öğrencilerinin dışında da katılım sağlanabileceği son kamp 7 ile 14 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.

Detaylı bilgi  ve kayıt için (0216) 418 10 62 numarasını arayabilir, [email protected]’a mail atabilirsiniz.


ARŞİV