Unutulmadılar

2023 yılının 6 Şubat günü gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli iki deprem tüm Türkiye'yi sarstı. Binlerce insanın hayatını kaybettiği depremlerde Türkiye sporu da büyük yara aldı

05 Şubat 2024 - 13:40

6 Şubat 2023 günü saat 04.17'de 7.7 ve saat 13.24'de 7.6 büyüklüğünde gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremler Anadolu topraklarının en büyük felaketlerinden biri olarak tarihe geçti. Binlerce yapı yerle bir oldu binlerce insan enkaz altında kaldı. İki depremde resmi açıklamalara göre 50 bin 783 insan hayatını kaybetti. 6 Şubat deprem felaketi Türkiye'deki spora da büyük darbe vurdu. Farklı branşlarda onlarca sporcu ve spor insanı hayatını kaybetti.

FUTBOL CAN EVİNDEN VURULDU
Deprem bölgesinde yer alan Süper Lig ekiplerinden Hatayspor ve Gaziantepspor ile alt liglerden Yeni Malatyaspor, Adanaspor gibi ekipler liglerinden çekildi. Hatayspor futbolcusu Christian Atsu ile Sportif Direktör Taner Savut, Yeni Malatyaspor kalecisi Ahmet Eyüp Türkaslan, İskenderunspor teknik adamları Halil İbrahim Ölmez ve Uğur Kurt ile Kahramanmaraş İstiklal Spor'un futbolcuları Taner Kahriman, Hakan Doğan, Saruhan Bolat ve Burhanettin Sever hayatlarını kaybetti. Deprem bölgelerinde daha saatler önce spor yapılan stadyumlar bir anda sahra hastanelerine döndü, yaralılar hastanelere spor alanlarına inen helikopterlerle taşındı.

SADECE FUTBOL DEĞİL...
Deprem de A Milli Erkek Hentbol Takımı'nın kaptanı, Özel Vefakent Hatay Büyükşehir Belediyespor'un oyuncusu Cemal Kütahya da hayatını kaybeden isimler arasındaydı. ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi takımlarından Çankaya Üniversitesi'nin milli oyuncusu Nilay Aydoğan, TVF Kadınlar 1. Ligi takımlarından Gaziantep Merinos Voleybol'un smaçörü Betül Çoban Çakır ve voleybolcu eşi Bedrettin Çakır da hayatını kaybeden sporcular arasındaydı.

KKTC'DE DE YÜREKLER DAĞLANDI
Depremden en çok etkilenen şehirlerden biri olan Adıyaman'da çöken İsias Otel'in enkazından ise çok dramatik bir hikâye çıktı. Adıyaman'daki voleybol turnuvasına katılan KKTC'den 35 kişilik orta okullu öğrencilerden oluşan ekip enkaz altında kalarak hayatlarını kaybetti.

KULÜPLER YARDIM İÇİN SEFERBER OLDU
Yaşanan deprem felaketi sonrasında tüm Türkiye yardımlaşma için seferber olurken spor kulüpleri de bu kampanyalar da öncü rol aldı. İstanbul'un üç büyük kulübü de stadyumlarında yardım toplayıp bunları TIR'larla bölgeye götürdü. Ayrıca üç kulüp de deprem bölgesindeki farklı yerleşim yerlerinde geçici konteyner kentler oluşturdu. TFF'nin öncülüğünde gerçekleşen kampanyada ise toplanan maddi yardım depremzedelere ulaştırıldı.

 

Etiketler; deprem

ARŞİV