Usta 2 futbolcu için kütüphane kuruluyor!

Fenerbahçeliler Lefter'in, Galatasaraylılar da Metin Kurt'un adını yaşatmak için kütüphane kuruyor.

05 Aralık 2012 - 11:07
Büşra TANRITANIR
 
Futbol tarihimizin 2 usta ismi olan, Fenerbahçe'nin efsanevi futbolcusu ‘Ordinaryüs’ lakaplı Lefter Küçükandonyadis ile Türk spor tarihinde greve giden ilk futbolcu olan Galatasaray unutulmaz ismi Metin Kurt için kütüphane kuruluyor. Bu 2 ustanın isimleri artık adlarını taşıyan kütüphanelerde, kitaplar arasında sonsuza dek yaşayacak. Fenerbahçe Sol Açık taraftar grubu, 13 Ocak’ta Afyon’da Lefter Kütüphanesi’ni, Galatasaray Tek Yumruk taraftar grubu da 11 Ocak’ta Artvin’de Metin Kurt Kütüphanesini açacak.
 
‘ÇOCUKLARIN OKUYOR LEFTER...’
Fenerbahçe Sol Açık taraftarları maçlarda seslerini duyurmakla kalmayıp, Fenerbahçe efsanevi futbolcusu Lefter adını taşıyacak kütüphane kurmak için hazırlıklarını sürdürüyor. Lefter Küçükandonyadis'in doğum adı olan Elefterios'un Rumcada “özgür” anlamına geldiğini anımsatan taraftar grubu, “Bu projede hedefimiz; çocukların hayal gücünü genişletmek. Türkiye'de sistemin dayattıkları dışında şeyler de olduğunu görmelerini ve böyle insanlarla tanışmalarını istiyoruz. Bir insanın olan biteni düşünmesi ve sorgulamayı öğrenmesi için en önemli araç kitaplardır. Biz de bundan yola çıktık. Bize ulaştıracağınız ilkokul-ortaokul seviyesindeki kitaplar, hem Fenerbahçemizin hem de efsane kaptanımız Lefter'in sevilmesine ve tanınmasına katkı sunacak. Bunun yanında bir Sol Açık Fenerbahçeli olarak eğitime ve aydınlanmaya katkı sunmak da manevi olarak bizleri hayata daha sıkı bağlayacaktır” diyor. Afyon’da Şuhut İlçesine bağlı Mahmut Köyü İlkokulu'nda kurulacak olan kütüphane için, (ansiklopedi dışında) çocuk kitapları, SBS’ye hazırlık kitapları toplanıyor. Kütüphane, 13 Ocak'ta yani Lefter’in 1. ölüm yıldönümünde açılacak.
 
2. METİN KÜTÜPHANESİ!
Daha önce Hakkâri’nin Çimenli Köyü’ne Metin Oktay kütüphanesi kuran Galatasaray Tek Yumruk taraftarlarının şimdiki hedefi ise Metin Kurt Kütüphanesi’ni hizmete sokmak. Kurt için Artvin’in Borçka ilçesindeki Mehmet Akif Ersoy İlk ve Ortaokulu'nda kurulacak kütüphaneye ansiklopedi, Türk ve dünya klasikleri, çeşitli dergiler, SBS’ye hazırlık kitapları, anasınıfındaki minikler için de okul öncesi çocuk kitapları, tüketim malzemeleri ve kırtasiye araç gereçleri toplanıyor. Şimdiye kadar 3 bine yakın kitaba ulaşan grup üyeleri, Metin Kurt’un hiçbir endüstrinin yaratamayacağı kadar gerçek bir kahraman olduğunu, yeni kütüphane kurma fikrinin Kurt’un ölümünden önce de olduğunu belirterek, “Ama ölüm onu öyle hızlı aldı ki yanına bu kez yine ‘Metin’ olmak zorundayız. Aramızdan aniden ayrılan Metin Kurt'u unutmayacak, adını ve bize miras bıraktığı o güzel değerleri gelecek nesillere taşıyacağız. Umuyoruz ki Artvin Borçka'da ‘çizgi’de duran çocukların başta doğruluk ve dürüstlük olmak üzere Metin Kurt'un hayatından çıkaracağı nice dersler olacak” diyor. “Her şeyin para, her şeyin profesyonellik sayıldığı günümüz dünyasında bunların hepsini elinin tersiyle iten Metin Kurt’u unutturmamak için gelin siz de ‘Metin’ olun, bu gülüşe eklenin” çağrısını yapan grup, Metin Kurt Kütüphanesi’ni, 11 Ocak’ta hizmete açacak. Kesmeşeker Grubu, 7 Aralık Cuma günü Eski Açık'ta düzenleyeceği destek konserinin gelirlerini kütüphane için bağışlayacak.
 
Kütüphanelere kitap bağışı yapmak için;
  • Lefter Kütüphanesi için Mandıra Cad. Yavuz Sokak. No: 21 Fikirtepe
  • Metin Kurt Kütüphanesi için Revolta Grafik Matbaa Yeşilce Mah. İbrahimkaraoğlanoğlu Cad. No:15 Cevahiroğlu Han Kat:1 D: 2 Seyrantepe (Elden bırakmak isteyenler: İstiklal Caddesi Vakıf Gökçek Han, (Mis sokağın girişinde, köşedeki bina) 3. kat Eski Açık Cafe Bar)
 
 
 
 


 


ARŞİV