Veteranlar madalya için ter döktü

Fenerbahçe Veteran Masa Tenisçileri Spor Kulübü’nün düzenlediği Uluslararası Veteran Masa Tenisi Turnuvası’nda birçok ülkeden yüzlerce veteran sporcu yarıştı

26 Ekim 2018 - 11:36

Fenerbahçe Veteran Masa Tenisçileri Spor Kulübü Derneği tarafından bu yıl 19.su düzenlenen Uluslararası Fenerbehçe Veteran Masa Tenisi Turnuvası, 20-21 Ekim 2018 tarihlerinde İstanbul Kadıköy Caferağa Spor Salonunda gerçekleşti. Turnuvaya Türkiye´nin yanı sıra Almanya, Bulgaristan, İsveç, İtalya, Kırgızistan, KKTC, Kuzey Irak (Erbil), Romanya, Rusya, Slovakya, Yunanistan’dan toplam 226 sporcu katıldı. 20 Ekim Cumartesi günü Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da turnuvayı izlemek için Caferağa Spor Salonu’ndaydı.

12 ÜLKE 226 SPORCU

Turnuvaya 12 ülkeden 226 sporcu katılırken, Erkekler 40-49 yaş kategorisinde Arsalan Babazadeh, 50-59´da Ferhat Erduran, 60-64´de Mustafa Akar, 65-69´da Kenan Atalay, 70-74´de Bulgaristan´dan Rostislav Georgiev, 75-79´da Bulgaristan´dan Boris Cervenkov, +80´de Almanya´dan Klaus Kruger birincilikleri kazandılar.

Kadınlar 40-49´da Neslihan Öner, 50-59´da Serpil Pınar, +60´da Romanya´dan Ana Lunteanu ilk sırayı elde etti.

Çift Erkeklerde 40-49´da Hasan Çağrıcı/Tuncay Temiz, 50-59´da Kırgızistan´dan Rosen Rachev/Nuredin Suparbaev, 60-64´da Mustafa Akar/Ahmet Henden, 65-69´da Bulgaristan´dan Dimitar Karaivanov/Rostilav Georgiev, 70-74´de Alman Klaus Kruger ve Slovak Lubomir Valek çifti, +75´de ise Bulgaristan´dan Petar Abadijev ile Yıldırım Türkeri ikilisi birinci sırayı aldılar.

Çift Kadınlarda 40-49´da Neslihan Öner/Ülkü Belir, +50´de Serpil Pınar/Şule Yıldön ilk sırayı elde ettiler.

40 yaş üstü Karışık çiftlerde ise Fulya Diker, Bulgar partneri Rosen Rachev ile birinciliği kazandı. 

“BU SPORU SEVDİRMEK İÇİN…”

Kulübün Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Köm gazetemize yaptığı açıklamada kulüpten ve gerçekleştirdikleri organizasyondan bahsetti. Türkiye Masa Tenisi Federasyonu’nda da yedek yönetim kurulu üyeliği yapan Köm, “Savaş Pravuştalı’nın çabalarıyla 1999 senesinde kurulan köklü bir kulübüz. İlk önceleri Fenerbahçe Spor Kulübü’ne bağlıyken, daha sonra dernekleşerek kulüpten ayrıldık. TMTF 1.Lig’de erkek takımız ve 2. Lig’de bayan takımımız mücadele etmekte. Ülkemizde ve yurtdışında yapılan veteran masa tenisi turnuvalarına katılmaktayız. Altyapı okulu sporcularını İstanbul’da yapılan teşvik ve diğer turnuvalara götürerek oyunlarını geliştirmeği tecrübe kazanmalarını sağlamaktayız. Amaçlarımızdan biri masa tenisini çocuklara sevdirmek ve spor yapmalarını sağlamak. Bunun dışında belli yaşlarda masa tenisi oynamış kişilerin tekrar bu spora başlamaları için mücadele ediyoruz.” dedi.

Turnuvayla ilgili konuşan Köm “Bu sene 19.sunu gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Fenerbahçe Veteran Masa Tenisi Turnuvası, Kadıköy Caferağa Spor Salonu’nda her sene ekim ayının 2.veya 3.haftasında yapılmakta. İki gün süren turnuvada yoğunluğun çok yaşanmaması adına 210-230 katılımcı sayısı ile sınırlı tutmaya çalışıyoruz. Yurt dışından gelen katılımcılarla bu sene sayı 226 idi. Belediyemiz turnuva için salonu bize tahsis etti. Bu katkıları için bütün veteranlar adına teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu


ARŞİV