Voleybol sevgisi takım kurdurdu

Kadıköylü gençler, voleybol oynayacak kulüp bulamayınca kendi kulüplerini kurdu

08 Nisan 2016 - 11:47
Mustafa SÜRMELİ
Kadıköy’de yeni bir kulüp, spor yaşamına merhaba dedi. Kuruluş çalışmaları bu yılın ocak ayında başlayan Kadıköy’ün yeni spor kulübünde sona gelindi. A takım düzeyinde kadro oluşturan Validebağ Voleybol Kulübü maçlara çıkmaya başladı.
Voleybolu çok seven üç arkadaş Alican Kurul, Furkan Akçay, Evren Öktem oynayacak kulüp bulamadıkları için kendileri gibi voleybolu sevmesine rağmen oynama imkânı bulamayan diğer arkadaşlarıyla bir araya gelerek Validebağ Voleybol Kulübü’nü kurdu. Kulüp,  2016-2017 sezonunda İstanbul Büyük Erkekler ve Deplasmanlı Bölgesel Ligde Kadıköy’ü temsil etmeye hazırlanıyor.
Kulübün kurucu başkanlığını üstlenen Alican Kurul “Voleybol oynamak için çalmadık kapı bırakmadım. Fakat bazıları voleybol tecrübesi bazıları da fizikten dolayı kabul etmedi. Ama voleybol aşkı benim için her şeyin önünde geldiğinden ne yapıp edip voleybol oynamak için kendime söz verdim. Furkan ve Evren ile Caddebostan’da voleybol oynarken tanıştık. Ortak yönlerimizin çok olduğunu fark edip, bir arada voleybol oynamaya karar verdik ve bu sezonda bu birlikteliği resmiyete döktük. Validebağ Voleybol Kulübü böyle bir ortamda kuruluş işlemlerine başladı” dedi.

MAÇ TOPU, FORMA İHTİYACI
Kulübün voleybol şube sorumluluğunu Furkan Akçay yürütüyor. Akçay, “Kulübümüz masraflarını kendi aramızda karşılıyoruz. Örneğin salon kirasını aramızda antrenmana gelen takım arkadaşlarımızla eşit şekilde bölüşerek karşılıyoruz. Yeni bir kulüp olduğumuzdan dolayı maç topuna, forma ve eşofman gibi ekipmanlara ihtiyacımız var. Buradan da bize destek olabilecek maddi ve ayni yardım edebilecek sponsorların desteklerini bekliyoruz” mesajını verdi. Kuruluş işlemlerini sürdüren Validebağ Voleybol Kulübü çalışmalarını haftada bir gün Validebağ Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nde sürdürürken, aralarına katılacak yeni sporcuları bekliyor. Kulübün şimdilik Voleybol Şubesi A Erkek takımı bulunuyor. Kulübün başantrenörlüğünü Ercan Saka yapıyor.

VOLEYBOL AŞKI YETERLİ
Başkan Alican Kurul, “Kulüp ismini, çalışmalarımızı yaptığımız salonda çalışan İstanbul’un ilk voleybol kulüplerinden olan İstanbul Voleybol Kulübü’nden esinlenerek ve salonun lokasyonunun ismini birleştirerek Validebağ Voleybol Kulübü olarak belirledik. Takımımıza katılmak için en önemli kriter voleybol seviyesi değil, voleybol sevgisidir. Boy, kilo ya da teknik ve taktik bilgisinden ziyade grup içi uyum ve oynarken eğleniyor olmak en önemli kriterlerimiz. Kulüp olarak şampiyonluklar değil, maçlarda alınan galibiyetler değil, voleyboldan zevk alıyor olmak bizim en büyük hedefimiz” diyor.

TURNUVAYA KATILDILAR
Ocak ayında kuruluş çalışmaları başlayan Validebağ Voleybol Kulübü antrenmanlarına başlamasından kısa bir süre sonra Avrupa Voleybol Federasyonu(CEV) ve Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından düzenlenen turnuvaya katıldı. Avrupa Voleybol Federasyonu tarafından bu yıl Şubat ayının 29 gün, yılın 366 gün olmasından dolayı CEV tarafından tüm Avrupa ülkelerinde Voleybol için Bir Gün Daha (#OneDayMore4Volleyball) etkinliği düzenlendi. Avrupa’da 55 ülkede düzenlenen etkinlik ülkemizde de kutlandı. İstanbul’da düzenlenen turnuvaya voleybolun çiçeği burnunda kulübü Validebağ Voleybol Kulübü de iki takım olarak katıldı. Kuruluşundan sadece bir ay geçmesine rağmen voleybol sahalarına çıkmış oldu.
Validebağ Voleybol Kulübü başantrenörü Ercan Saka “Önemli olan burada takımlarımızın eksiklerini görmek ve etkinlikten eğlenceli anlar yaşamaktı. Ben de takımlarımızın eksiklerini görüp notlar aldım. İlerde daha çok çalışarak eksiklerimizi giderip iyi takım olacağımıza inanıyorum” dedi.


 

ARŞİV