Voleybolda Üç'lü başarı!

Galatasaraylı eski voleybolcu Sırma Üç, 2004 yılında Kadıköy, Koşuyolu’nda kurduğu alt yapı kulübü ile milli takımlara voleybolcu yetiştiriyor

10 Temmuz 2015 - 10:09
Galatasaraylı eski voleybolcu Sırma Üç, 2004 yılında Kadıköy, Koşuyolu’nda kurduğu alt yapı kulübü ile milli takımlara voleybolcu yetiştiriyor
 
Mustafa SÜRMELİ
Sporcu, antrenör, mühendis, çevirmen, yönetici ve anne… On parmağında on marifet. Galatasaray Lisesi’nin ardından İTÜ Bilgisayar Mühendisliği’nden mezunu oldu. Uzun süre mühendislik ve yöneticilik yaptı. 1994 yılında kendi şirketini kurdu. 2004 yılında voleybola geri döndü.
Sırma Üç, Koşuyolu’nda kurduğu amatör bir spor kulübünden 11 yılda 4 kız ve 7 erkek olmak üzere çeşitli yaş gruplarında toplam 11 milli sporcu yetiştirdi. Bugüne kadar 5 bine yakın sporcuyla çalışıp, takımlarıyla çeşitli İstanbul ve Türkiye dereceleri elde etti.
2014-2015 sezonunda başarılara koşan performans takımları ve onların hemen ardından gelen Gelişim Takımları ile kız ve erkek toplam 9 takımla liglere katılan ES Voleybol, voleybol okulları ile birlikte toplam 400 kız ve erkek sporcu adayı ile çalışıyor.
Küçük ve Yıldız kategorilerinde Kız ve Erkek takımları ile İstanbul’da ilk 6 takım içinde yer alan ES Voleybol, 23-28 Haziran 2015 tarihlerinde yıldız takımları İstanbul çapında birincilik ve üçüncülük elde etti. İstanbul birincisi olan Yıldız Erkek Takımı ile Türkiye finallerinde mücadele ediyor.
 
İLK KADIN ANTRENÖR
ES Voleybol’un kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Sırma Üç, voleybolla ilişkisini şöyle anlatıyor: “15 yaşında Galatasaray Spor Kulübü’nde voleybol oynamaya başladım. 20 yaşındayken Uluslararası Voleybol Federasyonu’nun düzenlediği kurslara katılarak uluslararası düzeyde antrenör belgesi alan ilk Türk bayan antrenör oldum. Böylece 20 yaşında bir yandan Galatasaray A takım kadrosunda voleybol oynarken bir yandan da Galatasaray Yıldız ve Genç Kız takımlarında antrenörlük yapmaya başladım. Maalesef çok erken yaşta, çok da üzülerek voleybolu tamamen bırakma kararı aldım ve mühendis olarak çalışmaya başladım. Tüm hayatım boyunca, bir takım sporu olan voleybolun bana kazandırmış olduğu disiplinlerin, değerlerin ve deneyimlerin çok faydasını gördüm. Sporu bırakmış olsam da bir ‘sporcu’ gibi yaşamaya devam ettim ve iş hayatımda da her zaman kararlı, cesur, istekli, hırslı ve çalışkan oldum.”
 
İŞ DÜNYASINDA DA BAŞARI
40 yaşına geldiğinde de uluslararası bir şirketin ortağı olduğunu, spordan kazandıklarını yine spor aracılığı ile gençlere geri vermeye karar verdiğini anlatan Üç, tamamen çocuk-genç yaşlardaki sporcu adayları ile çalışacak ES Voleybol Spor Kulübü’nü de bu amaçla kurduğunu söyledi.
 
HAYALİ GERÇEK OLDU
Sırma Üç, bir hayalini gerçekleştirdiğini de belirtiyor; ES Voleybol Spor Kulübü’ne ait spor kompleksi inşaatının tamamladığını söylüyor. Kulübün gelecek sezon kendi evinde antrenman yapmaya başlayacağı müjdesini veren Üç, Maltepe, Dragos’ta hizmete girecek olan spor kompleksinin sadece voleybol değil, pek çok branşta özellikle çocuklara ve gençlere hizmet vereceğini vurguluyor. “Kovan – Spor Kültürü Merkezi” adlı tesiste 3 kapalı spor salonu dışında farklı büyüklükte kapalı spor alanları yer alıyor.
Bundan sonraki hayallerini paylaşan Üç, “Bu takımdan, düşünen, büyük hayalleri olan, çalışan, açık ve ileri görüşlü, her şeyden önce mutlaka Atatürkçü olan gençler yetiştirmek istiyoruz. Sporcularımızın kiminin profesyonel sporcu olarak, kiminin spor adamı olarak, kiminin doktor, yönetici ya da öğretmen olarak yine spora hizmet etmesini hayal ediyoruz.”dedi.
Aynı zamanda 21 ve 16 yaşlarında iki evlat sahibi olan Sırma Üç, anne olmanın tüm diğer rollerden ve görevlerden daha zor ve daha önemli olduğunu belirtti.

ARŞİV