Yaz okullarında eğlenceye devam

Kadıköylü çocuklar, spor ve eğlenceyle dolu yaz okullarında unutulmaz bir tatil geçiriyor

13 Ağustos 2015 - 17:47
Kadıköylü çocuklar, spor ve eğlenceyle dolu yaz okullarında unutulmaz bir tatil geçiriyor
 
Mustafa SÜRMELİ
Yaz mevsiminin sonları yaklaşırken, Kadıköy Belediyesi’nin Haziran ayından bu yana düzenlediği yaz okullarının da ortalarına gelindi. Uzun yaz tatilini, Kadıköy Belediyesi’nin ücretsiz düzenlediği yaz okullarıyla renklendiren Kadıköylü çocuklar; Badminton, Basketbol, Boks, Futbol, Judo, Tenis, Voleybol, Yüzme, Satranç, Oyunlu Jimnastik ve Yaratıcı Drama gibi branşlara katılarak dolu dolu bir yaz geçirirken aynı zamanda spor bilgisi öğreniyorlar.

8 BRANŞTA YAZ OKULU 
Kadıköy Belediyesi Gençlik Spor Hizmetleri Müdürlüğü, Kadıköy İlçe Spor Müdürlüğü, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi birlikteliğiyle 2015 yazında düzenlediği yaz okulları çocukların büyük ilgisiyle devam ediyor. 22 Haziranda başlayan yaz okulu programına Kadıköy genelinden toplam bin 600 öğrencinin kayıt olduğu bildirildi. Sekizinci haftası tamamlanan yaz okulu 4 Eylül 2015 tarihinde sona erecek. Tüm branşlarda dersler hafta içi günlerde Caferağa Spor Salonu, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Spor Salonu, Demirkol Spor Kulübü, Kadıköy Belediyesi Kalamış Gençlik Merkezi, Üsküdar Burhan Felek Yüzme Havuzu’nda devam ediyor. 
 
HEM SPOR HEM EĞLENCE
Yaz okuluna katılan çocuklar, güzel ve faydalı vakit geçirdikleri için hallerinden memnun: 
Ebru Ceren Aydın: Yaz tatilinde Kadıköy Belediyesi’nde yüzme ve baskete gidiyorum. Yüzmede kulaç atmayı, ayaklarımızı nasıl çırpacağımızı öğrendim. Artık daha iyi yüzebiliyorum. Haftada 3 gün baskete, 2 gün yüzmeye geliyorum. Yaz tatilim yaz okuluyla beraber çok güzel geçiyor. Okul arkadaşlarımı da özledim. Yüzücü olmak istiyorum.
Aral Demirkol: Yaz okullarına yüzmeye geliyorum. Kursa gelmeden önce bu kadar iyi değildim. Şimdi serbest yüzüşten başladık, devam ediyoruz. 
Necati Özköy: Buraya yüzmeye geliyorum. Atlamaları ve yüzüş stillerini öğrendim. Önceden bu kadar iyi yüzemiyordum. Şimdi 50 metreyi kurbağalama yüzebilirim. Öğretmenlerimizden sürekli bir şeyler öğreniyoruz, memnunuz. 
Yağmur Çilek: Yüzmek çok güzel. Yüzmeyi öğrendim, artık çok az korkuyorum. Serbest stilde yüzmeyi seviyorum. 
Azra Yiğit: Yüzmeyi çok seviyorum. Kurs çok faydalı geçiyor yüzmeyi öğreniyoruz. Herkes gelsin, gelmeyenler çok şey kaçırıyor.
İdil Ören: Yaz tatili çok iyi gidiyor, burada tenise başladım arkadaşlarımla maçlar yapıyoruz. Tenis çok eğlenceli çok keyifli bir spor. Tenis kursuna gelmeseydim, evde arkadaşlarımla buluşacaktım yaz tatilini onlarla geçirecektim ama spor olunca yaz tatili daha keyifli geçiyor. 
Onur İvris: Tenisi seviyorum ve tenis hareketleri hoşuma gidiyor. Kendimi geliştiriyorum. Biraz zor bir spor ama öğrendikçe kolaylaşıyor. Burada eğleniyorum ve mutluyum. 
Oğuzhan İnce: Basketbol iyi geçiyor, çoğu şeyi biliyordum ama burada teknik öğrendim. Hocalarımız gerçekten çok iyi. Basketbolda ilerlemek istiyorum. Kulüp düşünüyorum ama kulüpler bizi düşünmüyor. Yaz okulu olmasaydı boş boş dolaşırdık.
Nursezen Çakır: Çok güzel geçiyor, eğlenceli geçiyor. Burada bir şeyler öğrenmeye çalışıyoruz. Spor zaten insanın yapması gereken bir şey ve spor her zaman iyi arkadaşlar kazandırıyor. Basketbolu çok sevdim ve devam ettireceğim.
 
VELİLER DE MEMNUN
 
Melahat Aydın: Çok memnunuz, çocuğumla gurur duyuyorum. Hocaların hepsine teşekkür ediyorum. Yazın basket ve yüzmeye devam etti. İmkânımız olursa kışın da göndermeyi düşünüyorum. Gönül ister ki hep devam etsin.
Bahar Özdemir: Çok memnunuz, hemen hemen üye olduğumuzdan beri geliyoruz. Yapandan ve yapımında emeği geçene çok teşekkür ederim. 
Nergiz Ören: Çocuklarla çok güzel geçiyor, kısa bir tatil yaptık, buradaki programını aksatmaması için. Kendi de hevesli. Buraya gelmeden önce tenise başlamıştı. Okulla birlikte kışın devam ediyordu. Bir iki yıldır ara ara gidiyordu. Aldığı eğitimin çok daha fazlasını burada bir ayda aldı.  

ARŞİV