Yaz okulu muhteşem!

Kadıköylü çocuklar Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği ücretsiz yaz okuluyla tatil gibi bir yaz geçiriyor. Su sporları branşları ise en fazla ilgi görenler arasında

28 Temmuz 2016 - 16:07
Mustafa SÜRMELİ
Kadıköy Belediyesi tarafından ücretsiz olarak düzenlenen yaz okullarının su sporları branşlarına katılan öğrencilerin yaz keyfine diyecek yok. Yazın sıcak günlerinde denizde tatil tadında spor yapan öğrenciler sudan çıkmak istemiyor. Masmavi deniziyle İstanbul’da yıllar boyu mesire yeri olan Kadıköy sahillerinde öğrenciler hem spor hem tatil keyfini birarada yaşıyor.

SU SPORLARINA YOĞUN İLGİ
Kadıköy Belediyesi’nin bu yıl yaz okulları kapsamında açtığı yüzme, yelken ve kürek branşlarına ilgi yoğun. Haftanın dört günü 6-12 yaş kategorisinde yüzme eğitimleri veriliyor. 100 öğrenci iki grupta eğitim görüyor. 13-15 yaş kategorisindeki öğrencilerin katılabildiği kürek branşında dersler haftanın üç günü salı, çarşamba ve perşembe günleri. Yelken branşında ise üç dönem halinde toplam 30 çocuk yelken eğitimi alacak. 6-8 yaş kategorisindeki çocuklar yelken eğitimlerine katılıyor. Kadıköy Belediyesi yetkililerinden verilen bilgiye göre ücretsiz olarak hizmete açılan yaz okulu kapsamındaki su sporlarına da büyük ilginin olduğu, kontenjanların hemen hemen dolduğu ifade edildi. 29 Ağustos ile 9 Eylül 2016 tarihlerinde yaz okulları devam edecek.

YELKEN KULLANACAKLAR   
Yelken eğitmeni, eski milli yelkenci Tolga Rangavis, yelken sporunun çocuklarda özgüveni geliştirdiğini söyledi. Daha sistemli ve programlı hareket etmelerini sağladığını, arkadaşlarıyla yardımlaşmayı geliştirdiğini belirten Rangavis, “İki haftalık sürede Kadıköy Belediyesi Yelken Yaz Okulu’na katılan öğrencilere yelken kullanımını öğreteceğiz. İkinci haftada yelkeni kullanacak duruma gelecekler. Amacımız yelken sporunu sevdirmek” dedi.

TATİL ORTAMINDA YAZ OKULU
Yaz okulunun tatil ortamında, oldukça keyifli geçtiğini belirten çocuklara görüşlerini sorduk. Kadıköy Belediyesi’nin yaz okulunda su sporları kapsamında kürek branşını tercih ettiğini söyleyen Kerem Can Çetiz, “Kendim için uygun olduğunu düşündüğüm kürek branşını tercih ettim. Yaz tatilim dolu dolu geçiyor. Beden sağlığına, kondisyona faydalarını öğrenmiştim internetten. Bir aydır kurstayım ve çok faydalı olduğuna inanıyorum. Denizde olmak güzel. Burada ortam da çok güzel. Tam bir spor kulübü ortamı. İlerde de kürek sporuyla ilgilenmeyi düşünüyorum” dedi. Yaz okulunun çok eğlenceli, tatil havasında geçtiğini ifade eden Yiğit Aygen ise antrenmanların koşuyla başlayıp, kondisyon ve omuz kaslarını geliştiren çalışmalarla devam ettiğini ifade ediyor. Yiğit, “Denizde olmak, spor yapmak özgüvenimizi geliştiriyor. Arkadaşlarıma tavsiye ediyorum” diyor.

VELİLER DE ÇOK MUTLU
Eşref-Seher Mutlu çifti de kızları Elif Duru’nun yaz okulundaki heyecanından duydukları mutluluğu ifade ediyor. Seher Mutlu, “Çocuklarımızla ilgilenmeleri çok önemli. Servise bindirilip, eve getirilmeleri çok güzel. Yaz okulu ile ilgili tüm beklentilere karşılık verilmekte’ derken, Eşref Mutlu, “Henüz ikinci defa eğitime gelişi ama kızımız gelişim kaydetti. Bu güzel bir şey. Yaz okulu ücretsiz. Böyle bir imkân sunduğu için Kadıköy Belediyesine teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.
Velilerden Coşkun Aytaç, eşi vasıtasıyla Kadıköy Belediyesi’nin yaz okullarının düzenlendiğini öğrendikten sonra oğulları İlker ve Soner’i yaz okuluna getirdiğini, eğitim ortamını çok güzel bulduğunu, çok memnun kaldığını söyledi. Aytaç, “Yüzmeden çıkıp, diğer branşlarda düzenlenen eğitimlere gideceğiz. İlker ve Soner’in başarılı ve mutlu olduğunu gördükçe mutlu oluyorum, çocuklarımıza böyle güzel imkânların sunulması çok güzel. Belediyelerimizin sunduğu bu imkânlar çocuklarımız için çok önemli. Teşekkür ediyorum” dedi. “Gerçekten çok mutluyum. Kadıköy Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. Efe burada inanılmaz eğleniyor. Her şeyden önce yüzmeyi burada öğrendi. Öğretmenlerimiz de çok iyi ilgileniyorlar” diyen Özlem Işın Çıkırka ise Kadıköy Belediyesi’nin çocuklara yönelik hizmetlerini beğendiğini de ifade etti.

ARŞİV