Yaz Okulu'nda spor zevki

Kadıköy Belediyesi Gençlik Spor Müdürlüğü’nün düzenlediği 2015 Yaz Okulu başladı

26 Haziran 2015 - 10:18
Mustafa SÜRMELİ
Çocuklar için keyifli geçecek bir yaz okulu programı hazırlayan Kadıköy Belediyesi, 2015 Yaz okulu programını 22 Haziran 2015 Pazartesi günü itibariyle başlattı. Yaz okulunun ilk derslerinde öncelikle arkadaşlık, takım olma, spor bilinci, kurallara uyma konuları anlatılırken, tercih edilen spor branşının temel kural ve hareketleri öğretildi.

FUTBOL OKULU TOPBAŞI YAPTI
Futbol branşı eğitmeni Soner Karaköy, 22 Haziran Pazartesi günü itibariyle top başı yaptıklarını, antrenmanlara başladıklarını, ilginin yoğun olduğunu söyledi. Futbolda ilk derslerde top sürme, topa hâkimiyet, pas, şut öğretildi.
Kaan yaz okulunda bulunmaktan ve futbolu öğrenmekten duyduğu mutluluğu ifade ederken, yaz okulunda tanıştığı yeni arkadaşlarıyla eğlenceli zamanlar geçirdiğini söyledi. Ömer ise futbolu çok sevdiğini, çok mutlu olduğunu belirtti. Umutcan ise şimdiye kadar apartmanın bahçesinde oynayabildiği futbolu halı sahada oynama imkanı bulduğunu söyledi.

TENİSE İLK ADIM
Kadıköy Belediyesi Gençlik Spor Müdürlüğü Tenis Yaz Okulu eğitmeni Onur Ceylan, tenis derslerinin başladığını, çocukların öğrenirken eğlenceli vakit de geçirdiğini söyledi. İlk ders tenis hakkında tenis bilgilerinin verilmesiyle başladı. Ceylan, ilk derslerde; çocukların yetenekleri, tenise özgü el ve raket koordinasyonunun arttırılması ve top kontrolü öğretildiğini söyledi.

İLK KULAÇLAR ATILDI
Yaz okulu yüzme branşındaki 120 kişilik kontenjanının yoğun ilgiden dolayı dolduğu bildirildi. Dersler Burhan Felek Yüzme Havuzu’nda başladı. Çocuklar kadar ailelerin de mutluluğu ve heyecanı dikkatlerden kaçmadı. Deneyimli eğitmenler çocukları suya alıştırmakla derse başladı. Ardından sudayken ayak vurmayı öğrettiler. Eğitmenler bir veya iki hafta içinde çocukların yüzmeyi öğreneceğini belirttiler.

GELECEĞİN SPORCULARI
Voleybolda ilk derste yaz okuluna katılan öğrencilerle toplantı yapıldı. İkinci deste ise voleybolun temel bilgileri öğrencilere anlatıldı. Deneyimli antrenör Onur Ensağ, yaz okulları kapsamında voleybolu sevdirmeyi, boş vakitleri değerlendirmeyi amaçladıklarını belirterek, branşın temel tekniklerini öğreterek derse başladıklarını söyledi. Pas, manşet, smaç ve servis atma öğretileceğini ifade etti.
Fulya yaz okulunda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, voleybolun dikkatini geliştirdiğini söyledi. Naz ise Kadıköy Belediyesi yaz okulunda voleybolu öğrenirken, arkadaşlarıyla da eğlenceli vakit geçirdiğini anlattı. Gamze ve Büşra ise voleybolu çok sevdiklerini belirterek, Kadıköy Belediyesi’ne yaz okulu imkânı sağladığı için teşekkür ettiler.

ARŞİV