Yeldeğirmeni şampiyonluk maçına çıkıyor

İstanbul 1.Amatör Lig'de mücadele eden Kadıköy temsilcisi Yeldeğirmeni, 21 Mart Salı saat 15.00'te şampiyonluk maçına çıkıyor. Yeldeğirmeni rakibi Selamsız'ı yenerse önümüzdeki sezon Süper Amatör'de mücadele edecek.

20 Mart 2023 - 13:31

Kadıköy'ü Süper ve 1.Amatör liglerde temsil eden üç temsilcimiz haftayı 2 galibiyet ve beraberlikle kapattı. Haftanın en önemli maçında Yeldeğirmeni sahaya şampiyonluk turu atmak için çıktı ancak galip ayrılmasına rağmen turu hafta içi oynanacak tek maça bıraktı.

FİKİRTEPE DİRENİYOR
Süper Amatör 2.Grup'ta yer alan Fikirtepe Dumlupınar, Balkan Yeşilbağlar ile 2-2 berabere kaldı. Maçta öne geçen daha sonra kırmızı kart sonucu eksik kalan, yediği iki golle geriye düşen temsilcimiz son anlarda bulduğu golle maçtan bir puanı çıkarmayı başardı.

11 takımlı grupta 16 puanla 10. sırada bulunan Fikirtepe kalan 5 maçında da puanlar alarak ligde kalmak istiyor. Temsilcimizin önümüzdeki maçta rakibi 21 puanlı Paşabahçe.

ŞAMPİYONLUK MAÇI SALI GÜNÜ
1.Amatör Lig 13. Grup'ta rüzgâr gibi esen, sezonun ikinci yarısında oynadığı tüm maçları kazanan Yeldeğirmeni son maçında da Girne Gençlik'i 3-1 mağlup etti. Temsilcimiz bu sonuçla grubunu 57 puanla lider olarak tamamlasa da 2. sıradaki Selamsız ile aynı puanda olunca şampiyonu belirlemek için bir maç daha gerekti. Amatör lig statüsüne göre iki takım sezon sonunda aynı puandaysa şampiyonu belirlemek için iki takım bir maç daha yapıyor. 57 puanla gruplarında ilk iki sırada yer alan Yeldeğirmeni ve Selamsız, 21 Mart Salı saat 15.00'te şampiyonluk maçına çıkacaklar. Kazananın önümüzdeki sene Süper Amatör Lig'de mücadele edeceği maç Beylerbeyi Stadı'nda oynanacak.

1.Amatör Lig 15. Grup'ta yer alan temsilcimiz Erenköy Acarspor ise sezon genelinde hayli başarılı bir performans çizse de son haftalara kadar taşıdığı şampiyonluk umudunu mutlu sonla taçlandıramadı. 56 puanla şampiyon olan Tuzla Şifa'nın 2 puan arkasında ligi 2. sırada tamamlayan temsilcimiz son hafta maçında da Beykoz Elmalı Spor'u 3-0 yendi.

ŞAMPİYONLUK MAÇI
Yeldeğirmeni - Selamsız / 21 Mart Salı 15.00 / Beylerbeyi Stadı 

2. AMATÖR BAŞLIYOR
1.Amatör Lig'de sezon perdesi kapanırken 2.Amatör de açılıyor. Hafta sonu ilk hafta maçların oynanacağı ligde Bostancı, Kozyatağı, Feneryolu, Koşuyolu, Acıbadem ve merkezi Kadıköy'de olan İstanbul Çorumspor temsilcilerimiz olarak mücadele edecek.

İLK HAFTA PROGRAMI
Bostancı – Özataşehir
Kozyatağı – Sultan Mehmed Han
Feneryolu – Maltepe Fındıklı
Koşuyolu – Harb-İş
Acıbadem – Örnekspor
İstanbul Çorumspor – Doğan Güneşspor


ARŞİV