Yelkende 1 numara Kadıköy'den

Kadıköy’e, İstanbul Kadıköy Lisesi Yelken Takımı’ndan şampiyonluk hediyesi

21 Nisan 2016 - 14:00

Nusret KARACA
Haliç… Çocukluğumun semti… Futbol oynadığımız Silahtarağa Elektrik Santralı. Şimdilerde Santralistanbul ve Bilgi Üniversitesi. Bu tarihi mekânda eğitim ve öğretim veren Bilgi Üniversitesi sanatsal, bilimsel, kültürel ve sportif faaliyetlerle de etkin bir kurum. Birkaç yıldır “Liselerarası Yelken Şampiyonası”nı gerçekleştiriyor Golden Horne’un mavileşen sularında.
17 Nisan 2016 tarihinde yapılan Bilgi Cup yarışmasında birinciliği Kadıköy İlçesi’nin köklü eğitim kurumlarından İstanbul Kadıköy Lisesi (İKL) kazandı. Kafile başkanlığını Okul Aile Birliği Başkanı Filiz Çobanoğlu’nun yaptığı İKL Yelken Takımı’nı zafere taşıyan ve her biri önemli kulüplerimizde yer alan sporcular kupalarını okul bahçesinde düzenlenen bir törenle Okul Müdürü Mustafa Yavuz ve Beden Eğitimi Öğretmeni Elif Arifaağaoğlu’ndan aldılar.
İKL takımını başarıya ulaştıran ve ilçemizi gururlandıran öğrencilerimiz Ali ÇobanoğluAli İsandros Gürbüz, Tan Deniz  Baki, Baran Günal, Berke Öztümer.
Bu yıl dördüncüsü düzenlenen yarışmada; ikinciliği Ziya Kalkavan Denizcilik Lisesi,  üçüncülüğü ise yine Kadıköy’den Saint Joseph Lisesi kazandı.
*İstanbul Kadıköy Lisesi Tarih Öğretmeni
Fotoğraflar: Ozan Bilgin-Filiz Çobanoğlu


ARŞİV