Yelkenler Cumhuriyet için açılıyor

Kadıköy Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl Cumhuriyet’in 100. yılına özel başlattığı yelken yarışları bu yıl ikinci kez düzenlenecek

17 Ekim 2024 - 14:00

Kadıköy Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl Cumhuriyet’in 100. yılını kutlamak üzere düzenlediği yelken yarışları büyük bir ilgi görmüştü. Türkiye Yelken Federasyonu iş birliği ile düzenlenen Kadıköy Cumhuriyet Kupası Yelken Yarışları’na 200’den fazla tekne katılım gösterdi. Gelenekselleşme yolunda ilerleyen yarışlar bu yıl ikinci kez düzenleniyor. 19-20 Ekim tarihlerinde düzenlenecek yarışlara 150 teknenin katılması bekleniyor. Fenerbahçe Parkı’ndan seyredebilecek yarışlar sabah 10.00’da başlayıp 16.00’da son bulacak.

“GELENEKSEL HALE GETİRMEK İSTİYORUZ”

Türkiye Yelken Federasyonu İstanbul Temsilcisi Ayça Ark yarışlara ilişkin olarak, “İlkini Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılında yaptığımız Kadıköy Cumhuriyet Kupası’nın ikincisini bu yıl düzenleyeceğiz. Bu yarışları geleneksel hale getirmek istiyoruz. Kadıköy Belediyesi’nin bize destekleri, yelkene olan yenilikçi bakış açısı ve yelkene verdiği destekle bunu umarım geleneksel sonra da uluslararası hale getirmek istiyoruz. İnşallah rüzgarımız da güzel olursa Fenerbahçe Parkı’nın önünde hep birlikte seyredeceğiz” şeklinde konuştu.


ARŞİV