Yıldızlar galibiyetle başladı

Kone Kadıköy Gençlik Yıldızları Suadiye galibiyeti ile başladı...

02 Kasım 2011 - 10:14

Kone ana sponsorluğunda kendi altyapısından yetiştirdiği sporcularla yoluna devam eden Kadıköy Gençlik Spor Kulübü (KGSK) Yıldız Bayan voleybol takımı, 2010 - 2011 sezonunun ilk maçında güçlü rakibi Suadiye Yıldızları'nı zorlu geçen mücadelenin sonunda 3-2 yenerek lige galibiyetle başladı.

Müsabakanın birinci setine, Sinem, Cansu, Meryem, Sude, Hilal, Melissa ilk altısıyla başlayan KGSK bu sette ürkekliği üzerinden atamadı ve ilk seti 13/25 kaybetti.
2. sette, maça ve rakip seyircilerin aleyhte tezahüratına alışan kızlar bu seti, 25/14 gibi bir skorla geçerek durumu 1-1 yaptı.
3. sette KONE KGSK, Suadiye’nin hırslı mücadelesi ve etkili servisleri karşısında bocaladı ve bu seti 17/25 kaybederek, setlerde 1-2 mağlup duruma düştü.
4. setin başlamasıyla başta kaptan Sinem, olmak üzere Sude, Selin Togan, Cansu, Deniz'in mücadeleci oyunuyla 4. seti 25/17 alarak maça ortak olmayı başaran KONE KGSK,5. sete giden maçın son setinde heyecan verici bir mücadele sergiledi. Bu setin saha değişikliğini, KONE KGSK 8/6 önde döndü ve set içinde sayıların her iki takıma da heyecan yaşattığı anlar yaşandı. Setin son sayılarında Melissa'nın sakin ve etkili servisleri Suadiye’yi şaşkına çevirdi ve seti 15/13 alan KGSK ilk maçını 3-2 kazanarak lige galibiyetle başlamanın mutluluğunu yaşadı.
Bu müsabakada KGSK adına sevindirici olan başka bir şey de spor okullarından yetiştirdikleri 1999 doğumlu, İlke Boyat, Zeynep Kokola, İzel Cemre Akın'ın da yıldız takımı kadrosu içinde yer alarak maç heyecanını yaşamış olmalarıydı.
Voleybol şubesi baş antrenörü Can Çavuşoğlu galibiyet üzerine yaptığı değerlendirmedi, “Bugün bu galibiyet ile bu maçın skorundan çok, spor okullarımızda voleybola yeni başladıkları andan itibaren yetiştirdiğimiz sporcularımızı, kulübümüz takımlarında yer vermeye başlayarak kendi yetiştirdiğimiz sporcularla mücadele etmenin, galibiyetler almanın mutluluğunu yaşıyoruz bu konuda bizden desteğini eşirgemeyen KONE Asansörleri Genel Müdürü Cüneyt Işın’a ve Şube kaptanımız Yusuf Boyat’a teşekkür ederim” dedi.

ARŞİV