Yüzmek onlar için çocuk oyuncağı

Yaz mevsimini spor ve kültürel faaliyetlerle geçiren çocukların sevinci Başkan Öztürk’ü de mutlu etti.

22 Ağustos 2011 - 14:51

2011 Yaz Spor Okulu, İnönü ilköğretim Okulu’nda düzenlenen kapanış töreniyle sona erdi. Kadıköy Belediye başkanı Av. Selami Öztürk, Başkan Yardımcısı Süreyya Ensari, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Tülin Ergüner ile Kadıköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fahri Cürebal’ın da katıldığı törende öğrencilerin Kadıköy Belediyesi tarafından okul bahçesine kurulan havuzda yaptığı gösteriler bol bol alkış aldı. Yaz okuluna başladıklarında hiçbiri yüzme bilmeyen çocukların, havuzda sergiledikleri başarılı performans en çok anne ve babalarını gururlandırırken, sevinçli halleri de Başkan Selami Öztürk’ü mutlu etti.

7 BİNE YAKIN ÇOCUK SOKAKTAN KURTARILDI

Kadıköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Tülin Ergüner yaptığı konuşmada Kadıköy Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte gerçekleştirilen yaz okulu projesi kapsamında 5-15 yaş arası çocukların spor, kültür ve oyun faaliyetleriyle yaz döneminde dolu dolu bir tatil geçirme fırsatı yakaladığını söyledi. 20 Haziran-20 Ağustos 2011 tarihleri arasında düzenlenen 2011 Yaz Spor Okullarında 1500 çocuğun yüzme öğrendiğini, 5200 çocuğun da futbol, masa tenisi, satranç, basketbol, voleybol branşlarında aldıkları eğitimlerle yaz tatilini dolu dolu geçirdiklerini belirten Ergüner, “7 bine yakın çocuğumuz yaz okullarımızda sportif, sosyal ve kültürel etkinliklerle yaz tatillerini dolu dolu geçirdiler. Eğer bunu yapmamış olsaydık bu çocuklarımız belki de sokaklarda koca yaz mevsimini boş boş geçireceklerdi” dedi.
2011 Yaz Spor Okulları Gözcübaba Lisesi, Kozyatağı Şükran Karabelli İlköğretim Okulu, Öğretmen Harun Reşit İlköğretim Okulu ile İnönü İlköğretim Okulu’nda haftanın 6 günü verilen eğitimlerle sürdü.
Kadıköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fahri Cürebal ise yaz okulunun ihtiyaca cevap verdiğini belirterek, yaptıkları hesaplamalara göre Kadıköy’de her 6 çocuktan birinin yaz okulundan yararlandığını söyledi ve umulandan çok verimli sonuç elde ettiklerini ifade etti.


 


ARŞİV