Tarihi Haydarpaşa’da düzenlenen 8. Kitap Günleri’ne 112 yayınevi katıldı. Gazete Kadıköy olarak yayınevi editörlerinin, çalışanlarının ve sahiplerinin izlenimlerini ve taleplerini sorduk
Erhan DEMİRTAŞ
Tarihi Haydarpaşa’da düzenlenen 8. Kitap Günleri’ne 112 yayınevi katıldı. Gazete Kadıköy olarak yayınevi editörlerinin, çalışanlarının ve sahiplerinin 8. Kitap Günleri’ne dair izlenimlerini ve taleplerini sorduk. Bizi kırmayıp sorularımızı yanıtlayan yayınevi sahipleri, ilk defa Haydarpaşa’da düzenlenen kitap günleri ile birlikte Anadolu Yakası’nda büyük bir eksikliğin giderileceğini ifade ediyor
Vedat Yeniçeri (Öteki Yayınevi):
Haydarpaşa’da düzenlenen ilk kitap fuarı. Tarihi bir mekânda olması çok güzel. Açık hava, güneş… Çok merkezi bir yer. Hem İstanbul’un hem de Kadıköy’ün en bilinen mekânlarından. Kadıköy Belediyesi çalışanları da yayınevlerini tek tek gezerek bir ihtiyacımız olup olmadığını soruyorlar. Ben genel olarak bu etkinlikten memnunum. Gelecek yıllarda da yapılmasını umut ediyoruz. Okurlar da gayet memnun. Anadolu’ya kitap bağışı da çok önemli bir etkinlik. Biz de bu kampanyaya katılmaktan gayet sevinçliyiz.
Öznur Demir (Uykusuz):
Ben bu kadar ilgi beklemiyordum. Ama konu Haydarpaşa olunca çok fazla ilgiyle karşılaştık. Zaten Kadıköy’ün okuyan yazan bir kitlesi var. TÜYAP kitap fuarından sonra rahat bir nefes aldık diyebilirim. Hem yayınevi çalışanları hem de okurlar burada olmaktan memnun. Biz de eski ve yeni sayılardan bir derleme yapıp Anadolu’daki öğrencilere göndereceğiz. Kitap kampanyası da oldukça anlamlı ve yerinde bir kampanya olmuş. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.
Nalân Kiraz (Alakarga Yayınevi):
Ortam çok güzel. Katılımla beraber insanlar da güzel. İnsanlar hem kitap alıyor hem de vagonlara girip fotoğraf çektiriyorlar. Hatta kitaplarla fotoğraf çektirip alışveriş yapmayanlar da oldu. Kadıköy Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Bizi ve kitapseverleri burada biraraya getirdiği için.
İbrahim Şener (Pegasus Yayınevi):
Kadıköy çok büyük bir semt. Beylikdüzü’nde yapılan fuara Anadolu yakasında yaşayanlar gidemiyordu. Bu anlamda büyük bir sorun ortadan kalktı. Bunun dışında çok güzel bir atmosfer var. İnsanlar çok keyifli, güler yüzlü. Bizim amacımız yüksek bir satış yapmak değil. Okurlarla buluşmak hepsinden sevindirici. Sadece bu yıl ile sınırlı kalmamalı. Dokuzuncusu da düzenlenmeli.
Hakan Unutulmaz (Penguen Dergisi):
Karikatür dergisi standı olduğumuz için sanırım en renkli ve neşeli anları biz yaşadık. Okurlarla hem sohbet edip hem de eğlendik. İnsanlar Avrupa yakasına gidemiyordu. Anadolu yakasında yaşayanlar için çok iyi bir fırsat oldu. Nostaljik bir yanı da var tabi. Bu sebeple burayı tercih edenler de oldu. Teknik eksiklikler vardı ama burası tarihi bir mekân olduğu için buna müdahale edilemiyor. Anadolu’ya da dergilerimizden bir seçki hazırladık. Çocukların mizah ile tanışmasına vesile olacak. Çok mutluyuz.
Eda Nur Bertay (Pupa Yayınevi):
Oldukça memnunuz. Bizler bu etkinliğin yirmincisini, otuzuncusunu da görmek istiyoruz. Anadolu Yakası’nda ciddi bir kitap fuarı eksikliği var. Haydarpaşa’da yapılan bu etkinlik eksikliği gideriyor. Özellikle Kadıköy Belediyesi’nin fuara gelmek isteyenlere ücretsiz olarak ulaşım sağlaması, etkinliğin daha yoğun hale gelmesini sağladı. Kitapseverlerle, bizleri bulaştıran bir etkinlik oldu.
Başak Bayraktar (Hayy Kitap):
Kadıköy okuyucusu zaten çok bilinçli bir okur. Neyi ne zaman okuyacağını bilen bir kitle. Biz de okurlar kadar heyecanlıyız aslında. Haydarpaşa’yı uzun yıllardır görmedik. Bizim için ilginç olan şey herkesin gülüyor olması. Yıllardır bu işi yapıyoruz ama ilk defa bu kadar neşeli bir okur kitlesi ile karşılaştık. Anadolu’ya kitap kampanyası da çok iyi düşünülmüş bence. Biz yayınevi olarak bu tarz kampanyalara katılıyoruz zaten. Biz mutluyuz, okurlar mutlu. Bence en önemlisi bu.