'Biz Her Gün Sevgiliyiz'

Bazıları sevgisini hediyesi ile taçlandırmak ister ama bazıları da karşısındakine her gün sevildiğini hissettirmeyi daha değerli bulur.

13 Şubat 2015 - 11:16
 Bazıları sevgisini hediyesi ile taçlandırmak ister ama bazıları da karşısındakine her gün sevildiğini hissettirmeyi daha değerli bulur. Kadıköylü Konuralp çifti de 50 yıldır birbirlerine her gün sevdiğini hissettiren ender çiftlerden.

Berivan TANRIVERDİ
 
Aşk ve sevda üzerine ne çok şey yazılır çizilir. Kimi dağları deler, kimi çölleri aşar. Kimini de 14 Şubat Sevgililer Günü’nün telaşı sarar. Aslında çoğumuz, alınan o hediye yerine her an karşısındakinin sevgisini, aşkını hissetmek istemez miyiz? İşte bu hafta sizlere 50’li yıldır “her gün sevgililer gününü yaşıyoruz” diyen Kadıköylü emekli öğretmen olan ve boş zamanlarında Kadıköy Belediyesi’nin Sosyal Yaşam Evi’ndeki etkinliklere katılarak günlerini geçiren Nursel-Niyazi Konuralp çifti ile tanıştırmak istiyoruz.

Nursel Hanım ve Niyazi Bey 1965 yılında görev yaptıkları Bingöl Kığı İlköğretim Okulu’nda görev yaptıkları sırada tanışırlar. Nursel Hanım anaokulu öğretmeniyken Niyazi Bey’de okul müdürüdür.

Nursel Hanım tanıştıkları ve evlilik adımını attıkları o günü hala dün gibi hatırladığını vurgulayarak “Niyazi yanıma geldi ve birini beğendiğinden bahsetti. Ben de beğendiği kişi ile ilgili yardım etmemi istiyor diye düşündüm fakat o ‘Sizi beğeniyorum, evlenmek istiyorum’ dediğinde çok şaşırdım. Üzerimde ellerimle ördüğüm kırmızı bir elbisem vardı, o elbisenin renginin yanaklarıma oturduğunu hissettim. O dönemlerde şimdiki gibi rahat değil tabi. Aileme de danıştıktan sonra da onlarında onayını alarak mutlu bir evliliğe başladık” diye belirten Nursel Hanım eşine hâlâ büyük bir sevgi ile bakarak tanışmalarını anlatıyor.
 
“50 YILI SAYGI VE SEVGİYE BORÇLUYUZ”
Dile kolay tam 50 yıldır devam eden evliliklerinde birbirlerini çok seven Konuralp Çifti’nin, geçen zamana rağmen birbirlerine halen ilk günkü gibi baktıklarını görmek mümkün.
‘Mantık evliliği mi, yoksa sevgi evliliği mi’ hep sorulan sorudur. Konuralp çifti aile ağacının toprağa sağlam kök salması için mantığın ve sevginin birlikte olması gerektiğine inanan çiftlerden. Geçen 50 yılı da sevgi, saygı ve birliğe borçlu olduklarını belirtiyorlar.
 
HER ÖZEL GÜNE BİR ŞİİR 
Nursel Hanım ile Niyazi Bey, yıldönümlerini kutlayan, beraber geçen zamanlarını yâd etmekten mutluluk duyan çiftlerden. Evliliklerinin ilk zamanlarında gelinlik ve damatlıkla kızlarını da yanlarına alarak fotoğraf çektirdiklerini fakat geçen zamanla gelinlik ve damatlıkla çekilen fotoğraf alışkanlıklarını kaybettiklerini yine de mutlaka her yıl, iki kızının da yaptıkları sürprizlerle, kutladıklarını belirtiyor.
Birçok kadının sevdiğinden ona adanmış sözcükler duymayı sever. Nursel Hanım’da eşinden onun için yazdığı şiirleri dinleyen şanslı kadınlardan. Niyazi Bey her yıl eşine bir şiir hediye ettiğini sevgisini anlatan en değerli hediyenin şiir olduğuna inananlardan.
 
14 ŞUBAT’TA HEDİYE YERİNE  
Birçok çiftin hediye ve sürprizlerle sevgisini gösterdiği 14 Şubat sevgililer günü için Niyazi Bey, “14 Şubat günü güzel bir gün fakat çiftlerin o gün için kendilerini tartmalılar. Hediye almaktan öte o gün mantıklı düşünüp evliliğimizi birlikteliğimiz daha mutlu nasıl sürdürebiliriz diye özeleştiri yapmalılar. Bana göre bu daha büyük bir anlam kazandırır” diye düşünüyor.
Eşi Nursel Hanım ise böyle günlerin ticari bir yönü olduğunu, hediye alma telaşı yerine karşısındaki insana sevgisini davranışlarıyla göstermenin daha değerli olduğunu söylüyor.

ARŞİV