'Bizimkiler'den bir kayıp daha

Sanat dünyamızdan bir yıldızı, Selçuk Uluergüven’i ebediyete uğurladık.

15 Ocak 2014 - 15:45

Tiyatro sanatımızın duayen ismi Kadıköy Belediye Meclis Üyesi Selçuk Uluergüven son yolculuğuna Kadıköy’den uğurlandı. Bir süredir tedavi gördüğü Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde yaşamını yitiren ve naaşı Kadıköy Belediyesi tarafından Aydın’dan İstanbul’a getirilen Selçuk Uluergüven için Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde 10 Ocak Cuma günü 11.00’da cenaze töreni düzenlendi. Burada cenazesi ailesi, yakınları, sanat camiasından arkadaşları tarafından alkışlarla karşılanan Selçuk Uluergüven için sevenleri duygularını paylaştı.
Törende, Uluergüven’in eşi Türkan ve oğlu Emre Uluergüven taziyeleri kabul etti. Törene katılan Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk de Selçuk Uluergüven ile ilgili duygularını paylaşanlar arasındaydı. Uluergüven ailesi, dostları ve sevenlerine başsağlığı dileğiyle sözlerine başlayan Başkan Selami Öztürk, Selçuk Uluergüven’in pırıl pırıl tertemiz bir insan olarak yaşam sürdüğünü, sanatçılığının yanı sıra Kadıköy Belediye Meclis üyesi olarak görev yaptığı dönemde de kendisiyle yakın çalışma fırsatı bulduğunu söyledi. Selçuk Uluergüven’i sevecen, çocuksu herkese yakın ilgi gösteren biri olarak tanıdığını belirten Başkan Öztürk, sanatçının unutulmayacağını söyledi. Törende CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gönderdiği taziye mesajı okundu. Sanatçının oğlu Emre Uluergüven, “Çok çok iyi bir baba oldu. Arkadaşlarım hep sorarlardı. Evde de sert midir diye. Öyle zannederlerdi. İyi bir insandı. Tiyatro için sürekli düşünürdü. Hastalığında dahi bana bir sürü tekst çıkarttırdı. Türk tiyatrosunun başı sağolsun” dedi.
Bizimkiler dizisinin yönetmeni Umur Bugay, tiyatro sanatçıları Zihni Göktay, Salih Kalyon, Ulvi Alacakaptan ve Orhan Aydın da birer konuşma yaptı. Zihni Göktay, Selçuk Uluergüven’in kimseye boyun eğmeden tiyatroculuğunu devam ettirmeye çalıştığını, hiçbir zaman babasının nüfuzunu kullandığını görmediğini söyledi. Bizimkiler dizisinden çok sayıda arkadaşını toprağa verdiğini ve bunun üzüntüsünü yaşadığını söyleyen Umur Bugay, 1954 yılında Haydarpaşa Lisesi’nde Selçuk Uluergüven ile tanıştığını, iyi kötü uzun yıllar geçirdiklerini belirtti.
Selçuk Uluergüven'in kardeşi ve Prof. Dr. Çiğdem Dereboy ise 2012 yılının Haziran ayında merhum Selçuk Uluergüven’in gençlik döneminin geçtiği Aydın’a taşındığını söyledi. Selçuk Uluergüven’in eşi Türkan Uluergüven, eşinin oğulları Eren’i kaybettikten sonra büyük bir üzüntü yaşadığını belirtti.
CKM’deki törenin ardından Selçuk Uluergüven’in naşı Üsküdar Şakirin Camii’ne getirildi. Burada öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından 10 yıl önce üzerine sahne dekoru düşmesi sonucu hayatını kaybeden oğlu Eren Uluergüven’in Zincirlikuyu mezarlığındaki kabrinin yanına defnedildi.


ARŞİV