'Faytona binme, atlar ölüyor'

Hayvan hakları savunucuları Adalar’da faytonlara koşulan atlara eziyet edildiği gerekçesiyle Kadıköy’de eylem yaptı.

27 Haziran 2014 - 08:17
Faytonların yasaklanması önergesinin Meclis Çevre Komisyonu’nda reddedilmesine tepki gösteren hayvan hakları savunucuları, 22 Haziran Pazar günü Kadıköy’deki Beşiktaş-Adalar iskelesi önünde “Faytona binme, atlar ölüyor” sloganıyla eylem yaptı.
Türkçe, Kürtçe ve İngilizce “Fayton atları katlediyor”, “Atlar için, adalet için faytona son” ve “Ağaca hayvana özgürlük” yazılı dövizlerin taşındığı eylemde atlara yaşatılan eziyeti anlatan kısa bir gösteri sergilendi.
Hayvan hakları savunucuları adına basın açıklamasını okuyan Elif Narin, fayton ve faytonculuğun Adalar’ın kanayan yarası olduğunu belirtti. “Yazın 40 derece sıcağın altında, kocaman arabayı ve arabada oturanları çekmek zorunda olan, aç aç çalıştırılan, susuzluktan yollarda bayılan, kırbaçlanan, tekmelenen, dili kesilen, tüm yaz sömürüldükten sonra kışın soğuğa terk edilen atlara yaşatılan zulüm adaları kirletmektedir” diyen Narin, “Atlara ve yeryüzünün tüm bileşenlerine özgürlük ve özgür yaşam” hakkı için mücadele ettiklerini ifade etti.
İnsanların rahatı ve keyfi için hayvanlara zulüm edildiğini söyleyen Elif Narin, Adalar’daki ulaşım için hayvanların kullanılmadığı doğa ve ekolojik sisteme dost çözümler bulunmasını istedi.
Eylem Grup Simurg’un ezgileri ve “Faytona binme atlar ölüyor”, “Beygir, isyan, özgürlük” ve “Ağaca hayvana özgürlük” sloganları ile son buldu.

ARŞİV