'İnsan dostunu satın almamalı'

Kadıköy Belediyesi, sokak hayvanları için “Satın Alma Sahiplen” temalı bir etkinlik düzenledi

30 Haziran 2016 - 14:55
Kaan DERTÜRK
Kadıköy Belediyesi, “Satın Alma Sahiplen” kampanyası ile sokak hayvanlarının sahiplenilmesi için çeşitli etkinlikler yapıyor. Bu etkinliklerden biri de 26 Haziran'da Kalamış Parkı’nda yapıldı. Etkinlikte sanatçı Nicole Rona konser verdi, gönüllü hayvanseverler ise elde edilen gelirin sokak hayvanlarına bağışlandığı kermes yaptı.
Etkinliğe dair konuştuğumuz Kadıköy Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Teoman Aslan, “Etkinliğimizin amacı barınağımızda sahiplenme aşamasına gelmiş hayvanların sahiplendirilmesini sağlamak. Kermes bünyesinde görev alan herkes gönüllü olarak çalışıyor. Satılan ürünlerin çoğu el emeği olarak satışa sunuluyor” dedi.
Sokak hayvanlarının, insanlara muhtaç olduğunu belirten Kadıköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi Koordinatörü Elif Narin de, “Bakımevinde birçok hayvan dostumuz sahiplenilmeyi bekliyor. Çeşitli yerlerden hayvanları satın almasınlar. Barınaklara gelip, hayvanları sahiplensinler. İnsan, dostunu satın almamalı.” dedi.

“FARKINDALIK İÇİN MÜZİK”
Etkinlikte konser veren sanatçı Nicole Rona, “Kadıköy Belediyesi, sokak canları için en çok etkinliği gerçekleştiren belediye. Daha evvelden birlikte yaptığımız birçok etkinlik oldu. Kampanya kapsamında tekrardan iletişime geçtik. Belediyemiz tüm imkânları tahsis ettikten sonra bize de gelip söylemesi düştü.”

“BİR LİRA BİLE FARK YARATIR”
Kermeste görev alan gönüllüler duygularını gazetemize anlattı:
• Türkan Güler: Amacımız barınakta olan hayvanlar için katkı sağlayabilmek. İnsanlar, hayvanlara birazcık olsun duyarlı olsalar dünyanın nasıl bir yer olacağını göstermek istiyoruz. Bu kermesten kazanılan bir lira bile hayvanlar için büyük farklar yaratabilir.
• Şenay Bal: İnternetten ürünler satarak sokak hayvanlarına destek olmaya çalışıyorum. Hayvanlar yararına bu tarz etkinliklerin yapılmasını istiyoruz. Sadece bu etkinlikle sınırlı kalınmasın. Sokakta olan her hayvan bizden bir şey bekliyor. Onlara yardım edelim
• İsmihan Emre: Hayvanlar için buradayız. Öncelikle onların satılık olmadığının bilincini oluşturmaya çalışıyoruz. Hiçbir canlı satılık değildir. Kadıköy Belediyesi gibi diğer belediyelerin de bu tür etkinliklerde bulunması gerekiyor. Yıllardır tasarımlar yapıyorum. Bu sefer tasarımlarımı hayvanlar için yaptım.

ARŞİV