'Mutfağımda 44 Yıl'

Aile mutfağından taşan lezzetler, arkadaş ısrarıyla kitaba dönüştü. Melda Bitlis kendi tarifleriyle “Mutfağımda 44 Yıl” kitabını yazdı

09 Haziran 2016 - 13:26
Kendi mutfağında başlattığı lezzet ve değişik tatlar keşfini, 44 yıl sonra dostlarının ısrarıyla kaleme alan iki çocuk annesi Melda Bitlis, çorbalar, sebze yemekleri, etler, pilavlar, hamur işleri ve tatlılardan oluşan tam 105 özel tarifini “Mutfağımda 44 Yıl” adlı kitapta topladı. Lise yıllarında arkadaşlarına, daha sonra ise eşine, çocuklarına ve dostlarına kendi yorumunu katarak oluşturduğu tariflerle sağlıklı ve değişik yemekler yapan Melda Bitlis, yemek kitabı yazma fikrinin yemeklerinin hayranı olan ailesinin ve özellikle dostlarının ısrarı ile gündeme geldiğini söyledi.

FOTOĞRAFLI TARİFLER
Mutfağımda 44 Yıl kitabında tarifler her evde bulunabilen malzemeler ile kolayca hazırlanabilecek tarzda yazıldı. Anlaşılabilir dilde, basit ölçülerle tarif edilen her yemeğin, fotoğrafı da çekilerek kitapta sunuldu. Çorbalardan et yemeklerine, zeytinyağlılardan balık ve deniz mahsüllerine kadar bir çok farklı tarifin yer aldığı kitapta ilginç tarifler de bulunuyor. Kore usulü Sushi, Viskili İncik, Tavşanlı Yufka gibi değişik tarifler, farklı lezzetler peşinde koşan yemek meraklılarının büyük ilgisini çekecek.

 

ARŞİV