'Tarihi Binalara Sahip Çıkalım'

Tasarım Atölyesi Kadıköy (TAK) tarihi binalara sahip çıkılması için çağrı yaptı

11 Haziran 2015 - 13:15
Kadıköy Belediyesi, Tasarım Atölyesi Kadıköy  (TAK), Kadıköyde kamuya ait olup çökmeye bırakılmış yapılara sahip çıkılması için çağrı yaptı.
Tarihi ve kültürel değerlerimize sahip çıkıyoruz, çıkmayanları uyarıyoruz! başlıklı açıklamada, Kadıköyün tarihi semtlerinden bir olan Rasimpaşa Mahallesinde yer alan, yakın tarihimizin özgün ve nitelikli sessiz tanıkları, restorasyon maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle, kaderine terk edilerek günden güne eskimekte, yıkılmakta; uygunsuz müdahalelerle ciddi zarar görmekte yada kasıtlı olarak ortadan kaldırılarak araç otoparkı olarak kullanılarak geçmişin izleri yok edilmektedir denildi.
Tarihi ve kültürel mirasımızın korunması durumu her yurttaş için sorumluluk olduğu gibi bu konudaki en önemli görevin kamu makamlarına düştüğü vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi; Kadıköy Belediyesi tarihi kültürel mirasımızı koruma konusunda güçlü bir siyasi irade ortaya koyarak, her sene bir tarihi konağı satın alıp halkın ihtiyaçları doğrultusunda restore edip kullanıma açma sürecini başlatarak kamunun bu yöndeki sorumluluğunun hatırlatıcısı olmuştur.
şok kıyı köşe
Biz de, Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait binalardan başlamak üzere, Kadıköyde kamuya ait olup çökmeye bırakılmış yapılara sahip çıkılması için uyarıyoruz… ‘Şok Kıyı Köşe programımız kapsamında Rasimpaşa Mahallesi Kır Kahvesi sokakta geçtiğimiz haftalarda 5 saat içerisinde parka dönüştürdüğümüz alanda çocuklarla yaptığımız origami atölye çalışması sonucu çıkan ürünleri, Vakıflara ait binalara yapıştırarak bu konuda hem çocukların hem mahallelinin hem de vakıfların farkındalığını arttırıyoruz.
Kadıköy Belediyesinin tarihi yapılara sahip çıkarak tekrar halka kazandırılması ile ilgili yaptığı çalışmalar ise sürüyor. Bu çalışmalar kapsamında altı adet tarihi eser Kültür Merkezi, Gençlik Sanat Merkezi, Öykü Evi, Karikatür Evi olarak Kadıköylülerin hizmetine sunulacak.

ARŞİV