100. yıl kutlamaları sürüyor

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında her yıl düzenlenen meşale yakma töreni, Kadıköy İskele Meydanı'nda Atatürk Anıtı önünde gerçekleşti. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara OdabaşI, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet bugün 100. yaşında. İyi ki Atatürk'ün emanet ettiği Cumhuriyet'e sahip çıkan Kadıköy'ün bir ferdiyiz. Atanın çizdiği yolda yürümeye devam edeceğiz” dedi.

23 Ekim 2023 - 13:36

Kadıköy Belediyesi, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünü coşkuyla kutlamaya devam ediyor.  Mahallelerde bayrak dağıtımı ile başlayan Cumhuriyet'in 100. yıl kutlamaları, bugün İskele Meydanı'nda Atatürk Anıtı önünde meşale yakma töreni ile devam etti.

Törene Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin, Kadıköylüler ve öğrenciler katıldı.

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, 29 Ekim meşalesini Kadıköylü lise öğrencileri ile birlikte yaktı. Kadıköy Belediyesi Cumhuriyet Bandosu da çaldığı marşlar ile törene renk kattı.

 

“CUMHURİYET'İN DEĞERİNİ BİLMELİYİZ”

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, “Yüzyıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet bugün 100. yaşında. O zaman dünyaya karşı mücadele ederek bu ülkeyi kurdu. Cumhuriyet bizlerle beraber, sonrasında sizlerle beraber ilelebet yaşayacak. Ama yüzyıl önce Cumhuriyet'i kurduğunda bugünleri o zamandan görmüştü. Yakın coğrafyamızda yaşananlar Cumhuriyet'in ne kadar kıymetli ve değerli olduğunu hepimize tekrar tekrar gösteriyor.” dedi.

“YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

“Size bir tavsiye; mücadele etmeden kolayca hiçbir şey kazanılmıyor.” diyen Başkan Odabaşı, şöyle devam etti: “Geçen sene burada bayramımızı buruk kutlamıştık. Eksiğimiz vardı. Kadıköyün gençleri yoktu. Mücadele ettik, itiraz ettik. Bugün Kadıköyün gençleri burada. Umarım Kadıköyün gençleri burada olduğu gibi Atasına ve Cumhuriyetine sahip çıkmaya devam eder. Kadıköy Belediyesi olarak etkinliklerimiz başlıyor. Bandomuz Kadıköy'ün her mahallesinde her caddesinde bayrak dağıtmaya devam edecek. 29 Ekim  akşamı Bağdat Caddesi'nde geleneksel büyük Cumhuriyet yürüyüşümüz var. Ardından Zülfü Livaneli konseri ile taçlandıracağız. Bir yıl boyunca Cumhuriyeti kutlamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz. İyi ki Kadıköylüyüz. İyi ki Atatürk'ün emanet ettiği Cumhuriyet'e sahip çıkan Kadıköy'ün ferdiyiz. Atanın çizdiği yolda yürümeye devam edeceğiz.”


 


ARŞİV