30 YILDIR GENÇ KALMIŞ BİR MEKÂN: MODA KIRINTI

Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte insanlar kendilerini sokağa attılar. Tabii ki bir yerlerde oturup eş dostunla bir kahve içmek, gelene geçene bakmak da keyifli oluyor

06 Mart 2015 - 10:21

Esma BAYRAKTAR

 Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte insanlar kendilerini sokağa attılar. Tabii ki bir yerlerde oturup eş dostunla bir kahve içmek, gelene geçene bakmak da keyifli oluyor. Hele de aylardır kara kıştan başımızı kaldıramadığımız günlerin hemen sonrasında…

Bir şeyler atıştırmak deyince aklıma Moda’nın en eski mekânlarından bir yer geldi. Moda denince akla ilk gelen iki isimden biri; Kırıntı Cafe.  Hemen ardından da meşhur Dondurmacı Ali. Bu iki mekan Modanın simgesi olmuşlar adeta.
Dondurmacı Ali’yi başka bir zamana bırakıp Kırıntı’dan bahsetmek istiyorum.

KADIKÖY’DE İLK HAMBURGER
Dedim ya çok eskilere dayanır Kırıntı’nın Moda macerası. İstanbul’un birçok semtinde şubeleri olan hatta Kadıköy Bağdat Caddesi’nde de bir şubesi olan Kırıntı’nın Moda’ya en azından 30 sene evvel açılmıştır. Daha hamburger yeni yeni moda olurken, pek bilinmezken Kırıntı hamburger yapar herkes çok değişik gelen bu yeni lezzeti tatmak için kırıntıya giderdi.
Fakat bunca sene geçmesine rağmen popüleritesinden ve kalitesinden hiç ödün vermeyen bir mekandır Kırıntı. Her zaman dolar taşar. İçerisi, bahçesi hep doludur. Kırıntı’nın özelliği porsiyonların çok büyük oluşudur. Kocaman tabaklarda gelir siparişleriniz, bir tabakla nerdeyse üç kişi doyar. Kırıntı’da bir çay içip saatlerce keyif de çatabilirsiniz. Kimse sizi rahatsız etmez. Aynı zamanda dünya mutfağından seçmelerle de kendinizi şımartabilirsiniz. Sezardan, Akdeniz yeşilliklerine 8-10 çeşit salatadan damağınıza göre seçim yaparken;
bonfileden, dürüme; karışık ızgara tabağından, hamburgere, sosisten köfteye aklınıza ne gelirse mutfakta en iyisini yapan ustaları var.
 
MODA SEFASI
Yılların tecrübesiyle hizmet veriyorlar. Personel çok samimi ve ilgili. Müdavimleri oluşmuş yıllardır aynı değerde hizmet verince böyle oluyor tabii ki.  Gene arabanızı otoparka bırakmanız gerekiyor. Bir Moda burnu yürüyüşünden sonra burada yemek molası ve meşhur Moda çay bahçelerinde çay sefasına geçiş hoş oluyor.
Kırıntının tek hendikapı iç mekanın dar oluşu ve masaların okul sırası gibi dizilişi fakat samimi havası ve personelin sıcaklığı ve eli çabukluğu insanı rahatlatıyor. Eh tabii fiyatları da makul. Öyle uçuk rakamlar ödemiyorsunuz. Hafta sonları   uzun kahvaltı modasına  uymuş zengin çeşit kahvaltısı da dikkat çekiyor. Fiiyatlar kişi başı 20-40 Lira arasında değişiyor.. Bence gidip Kırıntı’nın o hiç yaşlanmayan genç havasını soluyup Moda’nın keyfini çıkarmak zamanı geldi. Afiyet olsun.
Adres: Caferağa Mh., Ferit Tek Sokak No:15  Kadıköy / 0216 346 0770

ARŞİV