60. Yıl Anadolu İlkokulu'ndan "Cumhuriyet Yürüyüşü"

60.Yıl Anadolu İlkokulu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak, Cumhuriyet coşkusunu yaşamak ve yaşatmak için “Cumhuriyet Yürüyüşü” düzenledi

28 Ekim 2022 - 11:56

Kadıköy Acıbadem Mahallesi'nde yer alan 60.Yıl Anadolu İlkokulu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak amacıyla okulun bulunduğu mahallede ‘Cumhuriyet Yürüyüşü’ gerçekleştirdi.

Çocuklar ellerinde bayraklarla, söyledikleri şarkılarla Cumhuriyet'i coşkulu bir şekilde kutladı. Çocukları gören mahalle sakinleri de evlerinden ve işyerlerinden el sallayarak, onların coşkusuna ortak oldu.

“EN BÜYÜK DEĞERİMİZ CUMHURİYETİMİZ”

 60.Yıl Anadolu İlkokulu Müdürü Hakan Kıray, “Cumhuriyet coşkusunu herkes yaşamalı. Mahallede yürüyüş yaparak mahalle sakinlerini de Cumhuriyet coşkusuna ortak etmek istedik. Sahip olduğumuz en büyük değer Cumhuriyetimiz. Cumhuriyet'in değerlerini çocuklarımızın kalplerine nakış nakış işlemek istiyoruz. Cumhuriyet sevgisini aşılıyoruz.” dedi.

Yürüyüşte önde Türk bayrağını taşıyan 60.Yıl Anadolu İlkokulu sınıf öğretmenlerinden Mesut Haliloğlu ise şunları söyledi: “Cumhuriyet'in hayatımıza katkılarını her zaman dile getireceğiz. Çocuklarımıza Cumhuriyet'i her zaman anlatacağız. Cumhuriyet bilincini canlı tutacağız.”

“CUMHURİYET'İ SEVİYORUM”

60.Yıl Anadolu İlkokulu öğrencilerinden Arkadaş Can Koruk da, “Yürüyüş ile Cumhuriyet'i kutladık. Cumhuriyet güzel bir şey. Okula geliyorum, arkadaşlarımla oyun oynuyorum. O yüzden Cumhuriyet'i seviyorum.” dedi. 


ARŞİV