90 ressam kadınlar için buluştu

Dünyanın dört bir yanından ressamlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle açılan “Yarım Elma” sergisinde eserlerini bir araya getirdi

20 Mart 2015 - 09:56

Caddebostan Kültür Merkezi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle büyük bir resim sergisine ev sahipliği yaptı. Türkiye’nin birçok ilinden, ayrıca Bakü ve Belçika’dan 90 ressamın eserleri Yarım Elma Sergisi ile izleyenle buluştu.
Resim sanatının önemli isimlerlinden Bahattin Odabaşı, Ahmet Süreyya  Koçtürk, İbrahim Akıncı, Hicran Aliyev, Neriman Şairoğlu  Murat Erkan, Ilgar Cebrayilov, Fehmi Bildik gibi önemli isimler, sergi açılışında kadına yönelik şiddet ve istismara karşı tepkilerini dile getirdiler.  Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Bahattin Odabaşı, “Akademisyenlere bu tür mesajlı sergilerde çok iş düşüyor. Sanatçı duyarlılığını ortaya koyup öncü olmamız gerekiyor. Profesyoneller kadar amatör sanatçı arkadaşlarımıza da fırsat verilmesi gerektiğine inanıyoruz” dedi.  
Küratörlüğünü ve organizasyonunu Esma Bayraktar’ın yaptığı sergiye ilgi yoğundu. Bayraktar açılış konuşmasında sanatın evrensel bir dil olduğunu, özgürlüğün, barışın, sevginin yeniliğin yanında yürüdüğünü ancak ne yazık ki üvey evlat muamelesi gördüğünü söyledi. Bayraktar “Her şeye rağmen sanatçılarımız tüm gayretleriyle üretmeye devam ediyorlar ancak eserlerini sergileyecek alan bulmakta zorlanıyorlar. Kadıköy Belediyesi’ne salonlarını sanatçılara açarak katkı sunmasından dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.
Kadıköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Ebru Peştereli de bir konuşma yaptı. Peştereli, Türkiye’nin her yerinden gelerek böyle önemli bir günde sanatçı duruşunu ortaya koyan tüm sanatçılara ve bunu sağlayan Esma Bayraktara teşekkür etti,  Belediye olarak her zaman sanatın yanında olacaklarını ifade etti.
Açılışta Kalkedon Flamenko grubu, İspanya’nın pirinç tarlalarında çalışan kadın işçilerin isyan müziği olarak doğan Flamenko gösterisi sundu.  

ARŞİV