Acıbadem'de fidan dikme etkinliği düzenlendi

Acıbademliler, otopark yapmak için kesilen ağaçların yerine yeniden fidan dikti

10 Mayıs 2024 - 12:20

Yaklaşık iki ay önce Acıbadem Metro İstasyonu üzerinde bulunan Medipol Hastanesi için 9 katlı otopark projesi hayata geçirildi ve çevresinde bulunan yeşil alanlar zarar gördü. Acıbademliler ve doğa savunucuları bu duruma karşı çıkmış, yaşam alanlarını korumak için direnişe ve nöbete başlamıştı.

Acıbadem Direnişi’nin 62.gün nöbetinde, otopark yapılmak istenen yeşil alanda fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi. Mahalle sakinlerinin, İstanbul’un farklı ilçelerinden yaşam savunucularının ve  CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin’in de katıldığı etkinlikte, Kadıköy ve Üsküdar Belediyesi  tarafından gönderilen fidanlar toprakla buluştu.

“ACIBADEM FELÇ OLACAK”

Fidan dikme etkinliği sırasında yapılan açıklamada, “Medipol Hastanesi, burada kendisine özel dokuz katlı bir otopark yapmak istiyor. Bizler yaşamı savunuyoruz. Bizler bu duruma sessiz kalmayacağız. Yaşama ve yaşamın içindeki doğaya sahip çıkmaya devam edeceğiz. Medipol Hastanesi herkes uyurken buraya girdi, karayollarına ait ağaçları katletti. Ağacın bir canlı olduğunu, hayvandan ve insandan farksız olduğunu herkesin artık anlaması gerekiyor. Ağaç nefestir, ağaç hayattır, ağaç doğal klimadır. Lütfen bulunduğunuz mahallelerde ağacınıza, doğanıza, havanıza, suyunuza sahip çıkın. Hep birlikte çocuklarımıza ve gençlerimize oksijen bırakalım. Buraya bir otopark yapılırsa varolan trafik daha da yoğunlaşacak ve Acıbadem felç olacak. Burada hayat durur, egzoz kokusundan insanlar dışarıya çıkamaz. Bizler buna izin vermeyeceğiz” denildi.

“OTOPARK YAPILMASINI İSTEMİYORUZ”

Mahalle sakinlerinden Cengiz Yılkan, “Bu hastane projesi için 6 katlık izin alınmıştı. Ama çeşitli bahaneler ve fırsatlarla bu binayı 23 kata çıkardılar, en üstüne de helikopter pisti yaptılar. Bina için ilk imar izni alınırken alttaki üç katı otopark olarak belirlenmişti. Ama sonraki süreçlerde o katları da ameliyathane yaptılar, otopark için de bulunduğumuz yeşil alanı gözlerine kestirdiler. Buraya dokuz katlı, 450 araçlık otopark yapmaya çalışıyorlar. Şu anda bu hastanenin otoparkı yok. Bu beton evimizi tamamen kapatacak. Buradaki ağaçlarımızı bizden habersiz kestiler. Bizim amacımız buradaki yeşil alanı eski haline getirebilmek, otopark yapılmasını istemiyoruz” dedi.

“YEŞİL ALANLARA İHTİYACIMIZ VAR”

Fatih’ten Acıbam Direnişi’ne destek vermeye gelen Azime Çeker ise şunları dile getirdi: “Nerede haksızlık varsa, nerede insana, hayvana ve doğaya yapılan bir zulüm varsa biz onların karşısındayız.  Bugün buraya destek amaçlı geldim. Bir ağaç sökmek yerine bir ağaç dikmek beni mutlu ediyor. Neden buradaki ağaçları katlettiklerini aklım almıyor. Yeşil alanlara ihtiyacımız var, hepsini korumalıyız.”


ARŞİV