Acıbadem'de "Prestij Cadde" çalışması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yol düzenlemelerinin ve asfalt çalışmalarının yer alıdğı “Prestij Cadde” projesini, Acıbadem Caddesi'nde de başlattı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ile birlikte çalışmaları yerinde inceledi.

09 Ekim 2023 - 13:00

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından şehrin önemli caddeleri 'Prestij Caddesi' olarak düzenlenmeye devam ediyor. Acıbadem Caddesi'nde de “Prestij Caddesi' projesi adı altında yürütülen çalışmalar başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da 5 Ekim Perşembe günü caddedeki çalışmaları yerinde inceledi, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da incelemelerde Başkan İmamoğlu’na eşlik etti.

ENGELLİYE UYGUN YAYA YOLU

Proje kapsamında Acıbadem Caddesi’nde yol kontürü düzeltmeleri yapılıyor, tretuvar ve asfalt yenileniyor, mevcut yeşil alanlar da yeniden düzenleniyor. Yenilenecek olan aydınlatmalar da kaldırımdan orta refüje taşınacak, cadde boyunca engelliye uygun yaya yolu düzenlemeleri yapılacak. Bu çalışmalar ile engelli erişimi ve yayalar için yürüme konforu sağlanacak. Kullanıcılar için kent mobilyaları da yerleştirilecek. Tretuvar çalışmaları sırasında aynı zamanda fiber altyapı da yenilenecek.

İBB Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından yürütülen  projenin ilk etabı, Kadıköy Acıbadem Caddesi’nin Sarayardı Caddesi ve D-100 karayolu üst köprüsü arasında kalan kısmı içeriyor. İkinci etap ise Üsküdar Acıbadem Caddesi D-100 karayolu üst köprüsünden, Ord. Prof. Fahrettin Kerim Gökay, Küçük Çamlıca ve Üçpınarlar caddelerinin kesişim alanına kadar olan kısmı kapsıyor.

MART 2024’TE BİTİRİLMESİ HEDEFLENİYOR

2024 yılının Mart ayında bitirilmesi hedeflenen projenin ilk etabında caddenin 900 metrelik, ikinci etabında da 2 kilometrelik kısmı düzenlenecek, kaldırımda ve refüjde 3 bin metrekarelik yeşil alan yapılacak, sağlıklı ağaçlar korunacak, var olan bitki dokusuna uygun yeni ağaçlar dikilecek.

 


ARŞİV