Acıbadem'de yüzme kursları başladı

Acıbadem Yüzme Havuzu ve Spor Merkezi'nde yeni dönem serbest yüzme seansları ve yüzme dersi kayıtları başladı. Kayıtları kontenjana göre düzenli olarak yenilenen serbest yüzme seanslarında her yaştan Kadıköylü yüzmenin tadını çıkaracak

06 Temmuz 2024 - 11:55

Kadıköy Belediyesi’ne bağlı Acıbadem Yüzme Havuzu ve Spor Merkezi’nde 6-14 yaş arası çocuklar ve yetişkinler için serbest yüzme seansları ve yüzme kursları başladı. Pazartesi günleri hariç her gün 08.00 ile 19.00 arası hizmet veren olan merkezde her yaştan Kadıköylü havuz kullanımından yararlanabilecek. Kontenjan sınırı bulunan kurslarda sağlık raporu şartı var. Yüzme dersleri ve havuz kullanımı ile ilgili konuştuğumuz Spor Tesisleri Genel Koordinatörü Berke Büyük,  havuzun hijyenine ve çocuk güvenliğine çok dikkat edildiğinin altını çizerek “İstanbul’un en hijyenik ve güvenli havuzlarının başında Acıbadem geliyor” dedi.

ÇOCUKLAR İÇİN ÇOK GÜVENLİ

Çocukların yüzme korkusu ve ebeveynlerin güven problemleriyle ilgili olarak “Ebeveynler çocukları kurs boyu izlemek istiyorlar ancak bu çocukların özgüveni açısından doğru olmayabiliyor. Belli günlerde ve saatlerde kurs esnasında izlemeye izin veriyoruz ancak düzenli olarak izin vermiyoruz.” şeklinde konuştu. Güvenlik konusunda çok hassas olduklarının altını çizen Büyük, “Çocukların güvenliği çok dikkat ettiğimiz hususlardan biri. Kontenjana ve katılımcıya göre yaptığımız planlamada en az 1 yüzme eğitmeni çocuklara eşlik ediyor. Bunun yanında olası tehlikelere karşı da her zaman bir cankurtaran havuz etrafında yer alıyor.” dedi.

“SU KORKUSU YENİLEBİLİR”

Sudan korkan ya da fobi geliştiren bireyler hakkında da bilgi veren Büyük, “Ayağını yere değdirememe korkusuyla gelip yüzmeyi 2 ayda öğrenen kursiyerlerimiz oldu. Bu üzerine gidildikçe aşılabilecek bir sorun. Ne kadar sürede aşılabileceği kişiden kişiye değişiklik gösterse de kursiyerlerimizle  2 ila 6 ay arasında önemli yol kat ediyoruz. Yaştan bağımsız olarak yetenek burada ön plana çıkıyor. Her yaştan katılımcı bunu başarabilir.” diyerek yüzme korkusunun yenilebileceğinin altını çizdi. Daha önce farklı kurslara gitmiş ya da kendi kendine yüzmeyi öğrenmeyi denemiş katılımcıların da olduğunu belirten Büyük, “Daha önce farklı yerlerde kursa gitmiş ancak yüzmeyi tam oturtamamış çok kursiyerimiz oldu. Burada bir kez daha denemek istiyorum diyerek gelip yüzmeyi öğrendiler. Bu biraz da istek ve azim meselesi.” şeklinde konuştu.

“İSTANBUL’UN EN TEMİZ HAVUZLARINDAN BİRİ”

Yarı olimpik havuzda eğitim veren Acıbadem tesislerinin hijyene verdiği öneme de dikkat çeken Büyük, “Acıbadem belki de İstanbul’un en temiz havuzu. Her ay düzenli olarak İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden gelip sudan numune alıyorlar. Zaten yeterince hijyenik olmazsa havuz kapanıyor. Bizin en hassas olduğumuz konulardan biri hijyen konusu. Havuzda klor bulunuyor ancak otellerdeki gibi değil. UV sterilizasyon sistemi sayesinde yoğun klor kokusu olmamakla beraber tüm havuz suyu UV ışınlardan geçtiği için steril hale gelmektedir.” dedi.


 


ARŞİV