Kadıköy Hasanpaşa Mahallesinde kızıyla birlikte kurduğu işletmede ihtiyaç sahiplerine ücretsiz yemek servisinde bulunan Selma Kondu, askıda yemek projesini nasıl hayata geçirdiklerini anlattı. Öğrenci kesimini düşündüklerini de dile getiren Kondu “30 yılı aşkın bu işi yapıyorum. Başka ilçelerde de dükkan açtım. Hepsinde de başarılı oldum. Kalan yemeklerimi zaten ihtiyaç sahiplerine veriyordum. Bir gün kızımla konuşurken askıda simit var, askıda ekmek var neden askıda yemek olmasın dedik. Biz başladıktan sonra askıda yemek rağbet gördü. İnsanlar geliyor ihtiyaçlarının olduğunu anlıyorum ve istediği yemeği veriyorum. Çok keyif alarak ve mutlu olarak bunu yapıyorum. Bağışçılar da bazen iki kişilik yemek parası ödüyorlar. Bazen yemek yemeye gelenler sadece çorba içiyor. Bir çorba parası da askıda yemek için ödüyorlar. Dayanışmayla askıda yemek büyüyor. Burada öğrenci sayısı çok ve benim hep aklımda öğrenciye de yemek vermek vardı. Uygun bir ücretle şimdi öğrencilere de yemek veriyorum” diyerek yardımlaşmanın önemli olduğunu ve dayanışmanın kendisine iyi geldiğini dile getirdi.