Adı gibi tatlı bir kafe: MARMELAT

Bu hafta sizleri, hergün yenilenen çehresiyle büyük bir değişim yaşayan Yeldeğirmeni’ndeki yeni bir kafeye; Marmelat’a götürüyoruz…

20 Mart 2015 - 09:59
 
Yeldeğirmenin çehresi çok değişti bilindiği gibi. Mahalle şimdilerde cıvıl cıvıl. Karakolhane Sokağı, Bağdat Caddesi’ne döndü neredeyse. Gün geçmiyor ki yeni bir cafe, yeni bir dükkan açılmasın. Marmelat Cafe de bunlardan biri. Çok değişik bir anlayışla açılmış bu mekân. Sahibesi  iki çocuk annesi bir siyaset bilimcisi. Uzun yıllar toplu yemek, catering işi yapmış yeme içme konusunda  deneyimli biri. Cafenin yer karolarından, masa, sandalye , lavabo  taşlarına kadar görünen ne varsa hepsinin tasarımını kendisi yapmış.

Gerçekten de el yıkama lavabosuna bakıyorum; nenelerimizden bildiğimiz bakır çamaşır kazanı… Çok güzel bir tasarımla kullanıma sunulmuş. Duvarlarda değişik tablolar değişik objeler... Hepsi özel yapım.
Sahibesi Tülay Başekmekçi “Biz delicatessen bir cafeyiz. Yediğiniz, beğendiğiniz her şeyi satıyoruz. Aslında neyi beğendinizse kilolarla evinize de götürebilirsiniz” diyor.
Dünya mutfağından seçmelerin olduğu Marmelat’ta her gün kahvaltı var. Tülay Hanım, “Bize özel Elmalı Hamburgerimiz çok değişik bulunuyor ve beğeniliyor. Marmelat köftemiz, et yemeklerimiz, Marmelat’a özel soslarla sunuluyor.” diye anlatıyor mönüyü…
Başekmekçi ekliyor: “Ben iki çocuk annesiyim. Çocuklarıma gösterdiğim özeni gelen konuklarımıza da gösteriyorum. Anne özeniyle giriyorum mutfağa ve hepsini kendim hazırlıyorum”
 
45’LİK PLAK GECELERİ
Yakın bir tarihte burada “45’lik Geceler” , Nostalji partileri yapılacak. Tango geceleri hazırlıkları ise sürüyor. Resim ve fotoğraf sergileri için de hazırlıkları süren Marmelat Cafe, Yel değirmeni’nde değişik bir rüzgâr estirecek gibi…
Fiyatları sordum. En pahalı Marmelat Köfte mönüsü 25 TL. Çorbalar 5 TL. Bol çeşitli kahvaltı ise 25 TL.
Cafenin havası çok değişik. Girişte 40 kişilik salonun haricinde arka tarafta 50 kişilik bahçe var. Doğum günü partileri, sanat etkinlikleri yapılabilecek, bir çay ya da kahveyle şehrin yorgunluğunu atabileceğiniz hoş bir mekân. Yine arabanızı almadan gidiniz çünkü otopark bulunmuyor. Şehrin göbeğinde değişik bir hava solumak size iyi gelecek.
Adres: Rasimpaşa Mahallesi, Halitağa Caddesi No:55/B Kadıköy / 0532 052 74 79

ARŞİV