Afet bilinci eğitimleri başladı

Bak Kadıköy, Kadıköy’deki tüm kamu personeline ve afetlere karşı hazır olmak isteyen yurttaşlara çevrimiçi olarak ‘afet bilinci eğitimleri’ verecek

26 Şubat 2021 - 12:57

Türkiye’yi sarsan afetlerin hemen ardından adını duyduğumuz Kadıköy Belediyesi’nin kentsel arama kurtarma takımı “Bak Kadıköy”, sahada edindikleri deneyimi ve teorik bilgilerini daha geniş kitlelere ulaştırmak için harekete geçti.

Sahada aktif olan ekip 2005’ten beri gerek teorik gerekse de uygulamalı eğitimler veriyor.

Kadıköy Belediyesi’nin Kozyatağı’nda bulunan Afet Eğitim ve Bilinçlendirme Parkı’nda düzenlenen periyodik eğitimler ve etkinlikler ile her yaştan Kadıköylüye ulaşan ve pandemi nedeniyle yüz yüze eğitimlere ara vermek zorunda kalan Bak Kadıköy ekibi, çalışmalarına çevrimiçi düzenledikleri “afet bilinci eğitimleri” ile devam ediyor.

İstanbul Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) ve Kadıköy Kaymakamlığı işbirliğiyle düzenlenen “afet bilinci eğitimleri” ile Kadıköy’deki tüm kamu personeline ve konuyla ilgili bilgi sahibi olmak isteyen yurttaşlara ulaşılacak. Bu kapsamda, Ankara Afet Ve Acil Durum Eğitim Merkezi’nde (AFADEM) “afet farkındalık eğitmen eğitimi” alan 4 eğitmen, bilgileri ve deneyimlerini Kadıköylülere aktaracak.

2021 AFET EĞİTİM YILI

Yazılı ve uygulamalı sınavlarda gösterdikleri başarı sonucunda AFAD tarafından sertifika almaya hak kazanan eğitmenler, çevrimiçi eğitimlere öncelikli olarak Kadıköy’de görev yapan kamu personellerinden başladı. Kadıköy’de çalışan tüm kamu kurumlarında çalışan personelin ve muhtarlıklar aracılığıyla konuya ilgi duyan vatandaşların eğitilmesinin hedeflendiği eğitimler sonrasında katılımcılara AFAD tarafından “katılımcı belgesi” verilecek. 
İçişleri Bakanlığı tarafından 2021 yılının “Afet Eğitim Yılı” ilan edilmesinin ardından hız kazanan eğitimlere katılmak isteyenler https://afet.kadikoy.bel.tr/ adresinden başvuru yapabilir.


ARŞİV