Afiyet olsun İstanbul!

Eğlence ve lezzetli yemeklerin tadına varmak isteyenleri buluşturan yeme-içme festivali Kayra Restoran Haftası, 12 Nisan'da başladı.

19 Nisan 2012 - 14:38

Eğlence ve lezzetli yemeklerin tadına varmak isteyenleri buluşturan yeme-içme festivali Kayra Restoran Haftası, 13 Nisan'da başladı. Bağdat Caddesi'ndeki açılış partisi renkli anlara sahne oldu. Açılışa Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de katıldı. Müzik dinletisi ve dans gösterileri, caddeden geçenlere keyifli dakikalar yaşattı.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen etkinlikte, belirlenen restoran ve kafelerdeki lezzetler 25-45 TL arasına sabitlendi. Dude Table organizasyonuyla gerçekleşen etkinlikler, İstanbul’da Bağdat Caddesi, Nişantaşı, Meşrutiyet Caddesi, Kuruçeşme, Bebek ve Kanyon olmak üzere toplam 6 merkezde yapılıyor. Farklı yemek seçeneklerinin yanı sıra Kayra Restoran Haftası’nın vazgeçilmez olan etkinliklerden, açıkhavada uygulanacak fıçı enstalasyonları sergisiyle, bu sene ilk kez gerçekleşecek şişe ve mantar enstalasyonları sergisi, ünlü şef etkinlikleri, konserler, partiler, happy hour’lar, ünlü isimlerle atölye çalışmaları, tasarım sofraları ve yemek sohbetleri Restoran Haftası Noktaları’nda katılımcıları bekliyor. Bu sene İzmir, İstanbul ve Ankara’dan yaklaşık 100 işletmede, ortalama 200 farklı mönü, Kayra’nın 40 farklı şarabı, uzmanlar tarafından eleştirilecek ve katılımcılara sunuluyor.
 
ŞEHİRDE GASTRONOMİK ŞÖLEN
 
Kayra Restoran Haftası Proje Danışmanı Funda İnansal, “Kayra Restoran Haftası, şehre müthiş bir gastronomik şölen yaşatıyor. Sanat, kültür ve eğlence etkinlikleriyle festival havasına bürünen bölgelerde, işletmelerin ziyaretçi sayısında yüzde 25 ile 40 arası artış, bölgedeki diğer sektörlereyse minimum yüzde 25 artış getirecektir. New York, Londra gibi dünyanın gastronomi baş şehirlerinde benzeri etkinlikler yapılıyor. 2009’daki ekonomik kriz sebebiyle yeme-içme sektörüne en çok bu tip bir etkinlikle ticari ivme kazandırmayı hedefledim”' diyor.
26 Nisan'a dek sürecek olan haftaya, Bağdat Caddesi'nde Bi Buçuk Caddebostan, Bi Buçuk Suadiye, Bisrto 33 Bağdat Caddesi, CKM Hayal Kahvesi, Go Mongo Bağdat, House Cafe Caddebostan, Midpoint, Saloon, Sushico ve Zanzibar katılıyor. www.kayrarestoranhaftasi.com

ARŞİV