AIESEC’li gençler engelli gençlerle elele

AIESEC öğrencileri, iki farklı grup halinde ve iki ay süreyle engelli gençlerle birlikte çalışmalara katıldı

03 Mart 2017 - 13:29

Kadıköy Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü ve Türkiye İktisadi ve Ticari İlimler Talebeleri Staj Komitesi Derneği (AIESEC) İstanbul Asya Şubesi ortaklığında yürütülen projede çeşitli ülkelerden gelen üniversite öğrencisi gençler ile zihinsel engelli gençler birlikte iki ay geçirdi.

AIESEC öğrencileri için ocak ve şubat aylarında, Engelsiz Sosyal Hizmet Merkezi’nde staj programları hazırlandı. Çin, Meksika, Ukrayna, Brezilya, Tunus, Gürcistan, Pakistan, Bahreyn, Fas ve Mısır’dan; Diş Hekimliği, Psikoloji, Bilgisayar Mühendisliği, Hukuk, Biyoloji, Sanat Tarihi, Grafikerlik, Siyaset Bilimi, Uluslararası İlişkiler gibi pek çok farklı bölümden 15 genç, iki farklı grup halinde ve  iki ay süre ile engelli gençlerle birlikte çalışmalara katıldı.

Engelsiz Sosyal Hizmet Merkezi uzmanlarınca hazırlanan program çerçevesinde AIESEC’li gençler engelli gruplarla birlikte sosyal etkinliklere katılıp (Madam Tussauds Müzesi ziyareti, Rahmi M. Koç Müzesi ziyareti, İstanbul Sea Life Akvaryum ziyareti) İstanbul’u gezdiler. Merkezdeki farklı kurs ve atölyelerde gençlerle birlikte pasta yapmayı, yemek pişirmeyi, resim yapmayı, çeşitli el sanatları ürünleri hazırlamayı, yoga yapmayı ve pek çok farklı sportif etkinliği deneyimlediler. Ayrıca gençler, AIESEC’li  gençlerden temel düzey İngilizce eğitimi de aldılar.

Staj dönemi sonunda Tasarım Atölyesi Kadıköy’de (TAK)  “Global Village” adıyla gerçekleştirilen etkinlik kapsamında stajyerler kendi ülkelerinin tanıtımını yapıp, kültürel ve yöresel ürünlerini sergiledi.


ARŞİV