Altı ülke çocuklarından Cumhuriyet kutlaması

Halil Türkkan Ortaokulu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı beş ülkeden gelen misafirleriyle birlikte kutladı

29 Ekim 2019 - 13:15

Kadıköy Halil Türkkan Ortaokulu beş ülkeden konuk ettiği misafirleriyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. Program kapsamında Kuzey Makedonya, Kosova, Ukraya, Karadağ ve Azerbeycan'dan öğretmen, öğrencileri misafir etti. Etkinlik kapsamında Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Bakanlığı Müsteşarı Enver Hüseyin ile Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Gönül Bayraktar da konuk olarak geldi.

Öğrencilerin ve ailelerin yoğun katılım gösterdiği etkinliğe ayrıca Azerbaycan İstanbul Konsolosu Hayyam Daşdemirov da katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan etkinliğin açılış konuşmasını Halil Türkkan Ortaokulu Müdürü İlter Aygün yaptı. İlter Aygün, “Cumhuriyetimizin 96. yıl dönümünü kutluyoruz. Bayram coşkusunu Karadağ'dan, Makedonya'dan, Azerbeycan'dan, Ukrayna'dan ve Kosova'dan gelen misafirlerimizle paylaşıyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet'in adıdır. Bizler “Yurtta barış, dünyada barış” diyen Gazi Mustafa Kemal'in evlatlarıyız.” dedi.

Müdür İlter Aygün'ün ardından söz alan Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Bakanlığı Müsteşarı Enver Hüseyin de düşüncelerini şöyle dile getirdi; “Bizler Gazi Mustafa Kemal'in ata topraklarından geldik. Balkanlardan selam getirdik. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Türkiye'de kutlandığı gibi Balkanlar'da da kutlanıyor. Gençler Cumhuriyet sizlere emanet. Cumhuriyet'e sahip çıkın.”

Cumhuriyet bizlerin güvencesidir”

Kuzey Makedonya Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Gönül Bayraktar da “Cumhuriyet Bayramı bizim için de çok önemlidir. Cumhuriyet geleceğimiz adına en büyük güvencemizdir. Bu mirasa sahip çıkmak hepimizin boynumuzun borcudur.” dedi. Yapılan konuşmaların ardından etkinlik öğrenciler şiirler, şarkılar ve ok atma gösterisiyle bayram kutladı.


ARŞİV