Aşina tat, yeni tarz…

Mutfağımızın klasiklerinden sigara böreğini Meksika fasülyesi, avokado, helva gibi farklı malzemelerle güncelleyen Sarsak adlı mekan, yeni tatlar denemek isteyenlere hitap ediyor

03 Şubat 2020 - 16:38

Hiç ançüezli yahut helvalı sigara böreği yediniz mi?

Yemediniz ve yeni tatlara açıksanız sizi Kadıköy’e davet ediyoruz. Moda’da yaklaşık 3 ay önce açılan ‘Sarsak’ adlı sigara böreği dükkânı tam da size hitap ediyor olabilir.

Evde kızartma yapılmaması modasına bir başkaldırı olarak hayata geçen Sarsak’ın sahibi Emre Çötelioğlu. 20 yıllık mühendislik hayatından sonra beyaz yakayı bırakıp mutfağa girmiş. Yemek yemeye hep özel bir ilgisi olan Emre Bey, geleneksel mutfağımızın tanıdık lezzetlerinden sigara böreğini yeni formlara sokmaya karar vermiş: “Çünkü insanlar sigara böreği seviyorlar, özlüyorlar ama artık evlerde pek yapılmıyor. Kokusu nedeniyle evlerde kızartma dahi yapılmıyor ki. İşte biz insanlara özlemini çektikleri bu lezzeti hem geleneksel formu hem de yeni halleriyle sunuyoruz.”

(Fotoğraf: Mesude BÜLBÜL)

VEGAN 5 SEÇENEK

Emre Çötelioğlu, adını böreği sarmaktan alan Sarsak için ‘Türkiye’nin ilk sigara böreği barı’ tanımını kullanıyor ve bu konuda da iddialı; “Biz araştırdık, başka bulamadık. Varsa gelsinler.” diyor espriyle. Emre Bey ve şef Melis Aran tarafından hazırlanan menüde 3’ü tatlı, 5’i vegan olmak üzere 15 çeşit sigara böreği sunuluyor. Ançüez ve mantar ile hazırlanan “Sailor”, Meksika’nın klasik tatlarını buluşturan “Mojito”, İtalyan esintileri taşıyan “L’italiano” gibi dünya mutfağının sigara böreği ile birleştiği lezzetler dikkat çekiyor.

Emre Çötelioğlu, “Sigara böreği çok tanıdık ya onun dışında başka tanıdık lezzetlerimiz de var. Mesela muhammara, şakşuka gibi. Bunların bazılarını sigara böreğinin içine koysak nasıl olur dedim. Menüde 15 çeşit var ama biz aslında 30’u aşkın yaptık. Karidesli, balkabaklı gibi! Ama menünün yarısını şimdilik eledik. İleriki zamanlarda ve mevsime göre menümüz zenginleşecektir.” diye anlatıyor.

Emre Bey doğma büyüme bir Kadıköylü olduğu için dükkanı da elbette Kadıköy’de açmayı seçmiş. Son zamanlarda ilçede yükselen canlılığı sevdiğini söyleyen Çötelioğlu, zaman zaman yükselen lokmacılar, midyeciler gibi yemek akımları içinde sigara böreğinin kalıcı olmasını umuyor. Peki sigara böreğine yeni formlar katan Sarsak’a Kadıköylülerin ilgisi nasıl? Emre Bey’e göre gelenlerin çoğu yeni tatlar denemeye pek de açık değiller; “3 ayı geçtik, hala klasik olan ‘Büyükanne’ isimli klasik sigara böreği en revaçta. Ama bazen de gelip en aykırı tadı denemek isteyenler de oluyor.”

“Amacımız farklı tatları yaymak” diyen Çötelioğlu, “İnsanlara hem özledikleri tadı, hem de sigara böreğinin içinde hayal bile edemeyecekleri tatları denemeye davet ediyoruz.” çağrısında bulunuyor.

(7 gün açık olan Sarsak, hafta içi 12.00-22.00, hafta sonu ise 12.00-23.00 saatleri arasında hizmet veriyor. 0 216 939 76 68  Caferağa, Dr. Esat Işık Cd. No:22/A)


ARŞİV