Ataşehir'de Ataevi açıldı

İstanbul Anadolu Yakası Lions Kulüpleri ve Ataşehir Belediyesi işbirliği ile hizmete giren Ataevi’nde bölge halkına eğitim verilecek.

16 Şubat 2012 - 11:56

Ataşehir Kayışdağı’ndaki 3 katlı Lions Ataevi, geçtiğimiz hafta törenle hizmete açıldı. 

Çok amaçlı kullanım alanlarına sahip olan Ataevi’nde mesleki eğitimler verilmesi, düzenlenecek kültürel etkinliklerle de yöre halkında ve eğitim alanlarda kentlilik bilincinin geliştirilmesi hedefleniyor.
En fazla göç alan şehir olan İstanbul’un yeni yerleşim bölgeleriyle Ataşehir İlçesi bu hizmeti uygulamak için en uygun yer olarak belirlendi ve Ataşehir Belediyesi’nin daha önce bu projeye uygun çalışmaları da gözönüne alınarak işbirliğine gidildi. Ataşehir Belediyesi ile İstanbul Anadolu Yakası Lions Kulüpleri, kısa bir sürede binanın tüm tefrişini tamamlayarak eğitim merkezini hizmete hazır hale getirdiler.
Ataevi’nde; bölge halkına mesleki eğitimin dışında toplumsal eğitime katkı sağlayacak panellerin ve seminerlerin yapılacağı 100 kişilik seminer salonu, sergi salonları, eğitime gelen bayanların çocuklarını bırakabilecekleri oyun odası ve çocuk bahçesi de mevcut.
Proje Yöneticisi Komite Başkanı Nihat Şen, ekibiyle birlikte çalışıp bu aşamaya getirdikleri Lions Ataevi’nin açılış gününde heyecanlıydı. Açılış kurdelesini Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve Lions Anadolu Yakası Federasyon Başkanı Ln. Leman Taşkın’ın birlikte kestiği Ataevi’nin açılışı, bölge halkı ve Lionların akınına uğradı. İkramlardan sonra tören yapılan konferans salonununu hıncahınç dolduran misafirlere hitap eden Belediye Başkanı Battal İlgezdi konuşmasında “Ataşehir’in iki ayrı yüzü var. Çok lüks yerleşimlerin haricinde bir odada 8 kişi yatan aileler de mevcut. Belediyemiz tabii ki yardımlarına devam ediyor ancak Lionsların desteği de bize destek verecek” dedi.
Lions 118 Y Genel Yönetmeni Leman Taşkın da “Bizlerin görevi insana hizmet. Her zaman yerel yöneticilerin yanındayız ve hizmet veriyoruz” diye konuştu.

ARŞİV