Avrupa'da kültürümüzü tanıttılar

6 ülkenin katılımıyla organize edilen Polonya Kültür Festivali’ne katılan halkoyunları ekibimiz, ülkemizi başarıyla temsil etti.

25 Temmuz 2013 - 11:18
 
Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmenleri Halk Oyunları Topluluğu ile İstanbul Harman Folklor Gençlik Spor Kulübü birlikteliğiyle düzenlenen Uluslarası Polonya Kültür Festivali’nde ülkemizi temsil eden halkoyunları ekibi, kültürümüzü Avrupa’ya tanıttı. 
30 Haziran-13 Temmuz 2013 tarihleri arasında 6 ülkenin katılımıyla düzenlenen Uluslararası Polonya Kültür Festivali, Polonya’nın Legnica şehrinin çeşitli kasabalarında gerçekleştirildi. Festival kapsamında ayrıca Macaristan’ın başkenti Budapeşte’ye, Polonya’nın başkenti Varşova ve Legnica’ya, Letonya’da Riga’ya, Litvanya’da Kaunas’a, Avusturya’nın başkenti Viyana’ya, Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’a, İtalya’da ise Venedik’e gidilerek buralarda kültürümüz halkoyunlarımızla temsil edildi.
Festivalde, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullardan 37 öğretmen ve görevli, dans öğretmenleri ve müzisyenler katıldı. Gösterilerde İzmir, Artvin, Roman ve karışık halaylardan oluşan sunumlar gerçekleştirildi.
KADIKÖY, KORO FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR

III. İstanbul Uluslararası Harman Koro Festivali ve Yarışması, 29 Temmuz-30 Ağustos 2013 tarihleri arasında Kadıköy’de düzenlenecek. 1987 yılından bu yana Türkiye’de ve yurt dışında uluslararası Folklor–Müzik-Dans-Koro festivalleri yapan bir kültür organizasyonu olan Harman Koro Festivali ve Yarışması, üçüncü defa Kadıköy’de düzenleniyor. Festivale 1-2 Ağustos’ta Selamiçeşme Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro ev sahipliği yapacak. Yarışmaya, yurt dışından  10 koro grubu ve yurt içinden 6 koro grubu davet edilecek.


ARŞİV