Avrupalı çocuklar Bostancı'ya geldi

Avrupa ülkeleriyle yürütülen ortak proje kapsamında Avrup’dan 30 öğrenci, Bostancı Atatürk Ortaokulu’na geldi

21 Mayıs 2015 - 15:56

Avrupa Birliği Bakanlığı -Türkiye Ulusal Ajansı’nın bir alt programı olan ve AB Bakanlığı tarafından finanse edilen Comenius Projesi’nin Türkiye ayağı, Bostancı Atatürk Ortaokulu’nda gerçekleşti.

Bostancı Atatürk Ortaokulu Müdürü Ruhi Ekşi’nin belirttiğine göre, beş gün süren Comenius Projesi Türkiye çalışmasına ortak ülkelerden 30 öğrenci ve 17 öğretmen katıldı.
Projenin koordinatörü Özel Eğitim Öğretmeni Zülfü Karakaya, Proje Sorumlusu İngilizce öğretmeni Hanife Hande Gökçen ve Bilgi Teknoloji Öğretmeni Zühal Turanlı, beş gün süren etkinlikleri organize etti.
Comenius Projesi’nin genel amacı; okulların, oyunları derslerde nasıl kullandıklarına dair bilgi edinmek ve kültürlerini tanıtmalarını sağlamak. Bu sayede; öğrenci, öğretmen, yönetici ve veliler, farklı ülkelerdeki okulların eğitim sistemleri, okul profilleri ve kültürlerini tanıma ve anlama fırsatı buluyor; ayrıca öğrencilerin yabancı dili kullanmaya olan ilgi ve istekleri artıyor, bu alanda yapacakları çalışmalarla İngilizcelerini geliştirme imkânı buluyor. Çocuklar, farklı dil, din, ırk ve yaşayış özelliklerine sahip diğer öğrencilerle iletişime geçme fırsatı yakalıyor.
Bostancı Atatürk Ortaokulu’nun projeyi ortak yürüttüğü ülkeler arasında Fransa, İtalya, Polonya, Finlandiya, Almanya, İspanya ve Sardunya var. Proje, yedi ayrı ülke ile eşzamanlı yürütülüyor.  
Bostancı Atatürk Ortaokulu tarafından yürütülen ve Ulusal Ajans tarafından kabul görmüş olan proje 2015 yılı sonuna kadar sürecek.


TÜBİTAK BİLİM FUARI
Bu arada okulda bir de Bilim Fuarı düzenlendi. 12 Mayıs’ta düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda 34 Fen Bilimleri, 7 Matematik, 7 Teknoloji Tasarım ve 3 Sosyal Bilimler olmak üzere toplam 51 proje sergilendi.

ARŞİV