Ayhan Işık unutulmadı

Yeşilçam’ın gelmiş geçmiş en büyük jönlerinden biri olarak kabul edilen “Kral” lakaplı Ayhan Işık, aramızdan ayrılışının 36.yılında, ailesinin ve arkadaşlarının katıldığı bir etkinlikle anıldı

14 Mayıs 2015 - 15:47
Göksel Arsoy, Hülya Koçyiğit, İzzet Günay, Selda Alkor, Yusuf Sezgin, Müjdat Gezen, Süleyman Turan, Eşref Kolçak, Nilüfer Aydan, Engin Çağlar, Sümer Tilmaç gibi Türk sinemasına büyük emekler vermiş bir çok yıldızın katılımıyla gerçekleşen etkinliğin düzenleyicisi ise İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği idi. Derneğin “Yeşilçam’a Saygı” temalı aktiviteleri kapsamında gerçekleşen etkinlikte, Ayhan Işık’ın eşi Gülşen Işık ve kızı Serap Işık da hazır bulundular.

TAÇSIZ KRAL 86 YAŞINDA!
Beyazperdenin “kralı” 86.yaş gününde, Münih’ten bizzat kullanarak getirdiği ve uzun yıllar kullandığı 1966 model üstü açık spor otomobilinin yanında balmumu heykeliyle programa katılan dostlarını selamladı. Etkinlik alanında led ekranlarda filmlerinden sahnelerin yansıtılmasının yanı sıra, 1961 yılında çekilen, başrollerini Ayhan Işık ve Türkan Şoray’ın paylaştıkları “Otobüs Yolcuları” adlı filmin anısına, o yıllara ait bir yolcu otobüsü de üzerinde filmden sahnelerin yer aldığı foto bloklarla donanmış şekilde yer aldı. Otobüs Yolcuları’nın yanı sıra daha birçok Ayhan Işık filmini yönetmiş Ertem Göreç ve Yeşilçam’ın büyük senaristi Safa Önal da törene katılanlarla anılarını paylaştı.


“UNUTULMAZ TARİHİ BİR GÜN”
Etkinliğe katılan Hülya Koçyiğit “Ayhan Abi’yle birçok filmde birlikte çalıştık. İşini çok ciddiye alan bir aktördü. Ondan çok şey öğrendim. Bu heyecan verici günü gerçekleştiren İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği’ne Yeşilçam adına çok teşekkür ederim.”şeklinde konuştu. Dernek Başkanı Serkan Okay ise şunları söyledi: “Böylesine büyük bir ismi, Türk sinemasının 100.yılında, 86.yaş gününde anmak, Yeşilçam’ın üstatlarıyla birlikte olmak gerçekten büyük heyecan ve mutluluk verici. Unutulmaz tarihi bir günü yaşıyoruz.”

ARŞİV