Ayhan Işık ve Belgin Doruk Fenerbahçe'de…

Kadıköy’ün eşsiz sokaklarını sanatı taşımayı amaçlayan proje kapsamında Kadıköy Belediyesi ilçeye 19 heykel kazandırıyor.

07 Ağustos 2014 - 14:18

İlayda ÇELİKKOL

Kadıköy’ün eşsiz sokaklarını sanatı taşımayı amaçlayan proje kapsamında Kadıköy Belediyesi ilçeye 19 heykel kazandırıyor.. “Sanatın toplumla buluşmasını sağlamak, heykel sanatının birikimini gelecek kuşaklara taşımak” amacıyla Kadıköy Belediyesi tarafından başlatılan proje kapsamında İstanbullu heykeltıraşlar Kadıköy için üretip, Kadıköy sokaklarında eserlerini sergiliyorlar. Heykeller, Kadıköylülerin yoğun olarak kullandığı merkezi yerlerde, buluşma noktalarına yerleştiriliyor.

FİLM SETİNDE GİBİ HİSSEDİYORSUNUZ

Kadıköy’deki açık alanlara yerleştirilen heykel çalışmalarından biri de Fenerbahçe Burnu’nda. Bu çalışmada, 1960’ların Yeşilçam sinema filmine ait bir sahnenin canlandırılmış. Adı “Sanatçılar Heykeli” olan çalışmada  1960’lı yılların popüler sanatçıları yer alıyor. Eseri izlerken kendinizi bir an Yeşilçam sinema setinde gibi hissediyorsunuz. Döneminin yakışıklı ve karizmatik aktörü Ayhan Işık, güzelliğiyle dillere destan aktristi Belgin Doruk ve usta sanatçı Sadri Alışık… Kamera ve ışık hazırlanmış, sandalye ise yönetmeni bekliyor.
O dönem seri olarak çekimleri yapılan “Küçükhanımefendi” adlı yapımda,  Ayhan Işık ve Belgin Doruk’un birbirlerine olan aşkları sahnelenmiş.
Sahne çekimi için gerekli olan rejisör koltuğu, mikrofon, ışık ve kamerayla kıskançlıkla arkada aklı Ayhan Işık’ta olan bir Sadri Alışık, dünya umurlarında olamayan iki aşık, Belgin Doruk ve Ayhan Işık
Kadıköy, Fenerbahçe ve Yeşilçam bir araya gelince buram buram nostalji kaplıyor izlerken bu nefis heykel çalışmasını.
 

 


ARŞİV