Ayrımcılığa karşı eğitim

Kadıköy Belediyesi, personeline ayrımcılık karşıtı eğitimler veriyor

02 Şubat 2017 - 16:30

Bünyesinde Toplumsal Eşitlik Birimi kurarakn bundan böyle Kadıköy toplumuna sunacağı hizmetlerde ‘toplumsal eşitlik’ ilkesine daha fazla özen gösterme karar alan Kadıköy Belediyesi, çalışmalara kendi personelinden başladı. Yaklaşık 6 ay önce kurulan Toplumsal Eşitlik Birimi,  kurum içi farkındalık ve bilinç yükseltme atölyelerinden ilk ikisini Ocak ve Şubat aylarında uygulayacak. Bu kapsamda belediye çalışanları toplumsal eşitlik konusuna bilgilendirilecek.

Proje kapsamında uygulanacak iki atölye şöyle;

- Eşit Haklar Eşit Hayatlar Projesi: Dezavantajlı grupların insan haklarının yerelden güçlendirilmesini amaçlayan atölye [farkındalık] eğitimlerinde Şişli Belediyesi Toplumsal Eşitlik Birimi ile birlikte içerik akışı sağlanacak. Etkinlik “etkileşimli” atölye formatında 3 eğitici tarafından 3 ana başlıkta (ayrımcılık, toplumsal cinsiyet, cinsiyet yönelimleri) uygulanacak. Her atölye etkinliğine 50-70 civarı çalışan katılacak. Şubat ayı boyunca her hafta birer atölye olacak şekilde, toplam 4 atölye gerçekleştirilecek, yaklaşık 250 belediye personeline ulaşılacak.

- Eşitliği Destekliyorum Seminerleri: İsveç Konsolosluk desteği, ILO ve KİH tarafından, kurumların çalışanlarına yönelik uygulanan "Eşitliği Destekliyorum" Semineri, Kadının İnsan Hakları – Yeni Çözümler (KİH-YÇ) Derneği tarafından geliştirilmiş, hak temelli yaklaşımın benimsendiği 2 saatlik bir eğitim. Etkileşimli bir atölye olan bu etkinlikte, toplumsal cinsiyet, toplumsal cinsiyet rolleri, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin iş yaşamında ve sosyal yaşamdaki sonuçları ve toplumsal cinsiyet eşitliğinde iyi uygulamalar, dünyadan örnekler başlıkları tartışmaya açılacak. Eşitliği Destekliyorum Semineri'nden 75'er kişilik 4 grubun ve toplamda 300 personelin faydalandırılması hedefleniyor.

Kasım 2015’te düzenlenen Kadıköy Kadın Forumu ve Yerel Eşitlik Çalıştayı’ndan çıkan sonuçlar doğrultusunda şekillenen Kadıköy Belediyesi Toplumsal Eşitlik Birimi’nin belediye bünyesindeki ilgili müdürlük, birim ve komisyonlarla yürüteceği çalışmaların konuları da şöyle sıralanıyor; toplumsal cinsiyet, yaşlanma, gençlik, çocuk, engelsiz yaşam, göç, kent yoksulluğu, ayrımcılık, mobbing.


ARŞİV