Bağış kitaplarla oluşan kütüphane açıldı

Çevre halkının bağışlarıyla kurulan 19 Mayıs Kültür Merkezi’ndeki kütüphane, geçtiğimiz hafta törenle hizmete girdi.

12 Aralık 2013 - 11:40
 
Harika Şebnem KARABIYIK

 
Kadıköy Belediyesi 19 Mayıs Kültür Merkezi’nde, bağışlarla kurulan kütüphane, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün de katıldığı bir törenle 28 Kasım Perşembe günü açıldı.
“Yağmurlu havada sıcak bir açılış yapıyoruz” diye sözlerine başlayan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, emeği geçen herkese teşekkür etti. Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:
“19 Mayıs Kültür Merkezimizin Sorumlusu Doçent Tülay Çelebioğlu, 20 yıla yakın beraber çalıştığımız bir arkadaşımız. Uzun süreden beri burada gönüllü olarak hem öğretim üyeliği hem ablalık hem annelik yapıyor. İnanıyorum ki burası ona evi gibi geliyor, çünkü burayı çok seviyor, ayrılması mümkün değil. Buranın yoğun bir şekilde bölge halkı tarafından kullanılmasından da büyük mutluluk duyuyorum. Binaları yapmak sorun değil, önemli olan binaların içlerinin insanlarla doldurulması ve oradan faydanılmasıdır. Burası o sıcak merkezlerden bir tanesi. Bağışlarla oluşturulan kütüphane, aslında yeni satılanlardan çok daha değerli. Geçmiş dönem Cumhurbaşkanlarımızdan rahmetli Celal Bayar’ın kızı Nilüfer Hanım, 20 bin kitaptan oluşan kütüphanesini buraya bağışladı. Bu değerli eserleri parayla arasanız bulamazsınız, emek verenleri yürekten kutluyorum. Kütüphaneyi, herkesin, sağlıklı, huzurlu günlerde kullanmasını diliyorum, hayırlı olsun.”
Öztürk, konuşmasının ardından kütüphanenin kurdelesini kesti ve kütüphaneye destek veren bağışçılara teşekkür belgelerini sundu.
19 Mayıs Kültür Merkezi Kütüphanesi’nin oluşmasına katkıları olan bağışçılar şu isimlerden oluşuyor; Ahmet Saraçoğlu, Ali Necatİ Öktem, Aylin Yaşar Sarıgöl,Cansen Gülkokan, Emre Gürer, Gökhan Tırnakcı, Hikmet Arık, İlyas Emanet, İsmail Metin Simav, Necdet Genç, Nedret Gülcan, Özge Deniz Bozkurt, Sabahat Bakır, Sebla Karakazan, Selmin Bodur, Sevda Okutur, Sevim Krespi, Simay Bodur, Şebnem Bora, Tanju Özdener, Tülin Ülker, Üzeyir Karabıçak, Yazarlar Sendikası, Yelda Keskin, Yıldız Mete, Yüksel Oktay.
 
HER TÜR KİTAP BULUNUYOR
Kütüphane kültür merkezinin civarında oturan ve kültür merkezindeki çalışmalara katılan kişilerin bağışlarıyla 1,5 yıl içinde kuruldu.
Kütüphanede; felsefe, psikoloji, toplum bilimleri, tarih, coğrafya, biyografi, din, seyahat, yabancı-yerli roman, hikâye, doğa bilimi, matematik, çocuk kitapları ve ansiklopedi gibi birçok türde kitap bulunuyor. Kitapların her biri kategorik kolarak sınıflandırıldı ve okurlar için kolaylık sağlandı. Bunun yanı sıra merkezde gerçekleştirilen konferanslara ait video kayıtlarının arşivini oluşturan DVD’leri çoğaltarak dijital kütüphane de oluşturuldu. İsteyen kişiler bu olanaktan yararlanabiliyor. 40-50 kişi kapasitesi olan kütüphane, kafeterya ile aynı çalışma yerini paylaştığı için randevu sistemiyle çalışıyor. Buradaki etkinliklere katılanlar, 2 saat arayla teneffüse çıkıyor. Kütüphane, hafta içi her gün 14.00-20.00 saatleri arasında, cumartesi günleri ise onbeş günde bir 09.30 ile 18.30 saatleri arasında hizmet verecek. Okunan kitaplar dışarıya verilmiyor.

ARŞİV